Specificații Xiaomi Mi 12: Snapdragon 895, cameră foto de 200MP și încărcare rapidă de 120W

15.07.2021
Specificații Xiaomi Mi 12: Snapdragon 895, cameră foto de 200MP și încărcare rapidă de 120W

Xiaomi Mi 12 primește listă preliminară cu specificații, descriind un flagship-killer pe măsura competiției oferită de Samsung și Apple.

Divulgate pe site-ul chinezesc MyDrivers, primele detalii despre următorul flagship Xiaomi nu confirmate pe cale oficială, apărând mai degrabă ca o descriere sumară a principalelor dotări. Astfel, aflăm despre un nou dispozitiv Xiaomi, identificat în catalogul IMEI (International Mobile Equipment Identity) folosind numele de model 2112123AC, atribuit în zvonuri anterioare chiar vârfului de gamă Mi 12.

Cât despre setul de specificații, acesta pare să poziționeze Xiaomi cu o treaptă mai sus de nivelul brandului de buget sau mid-range, cu care a fost asociat până acum. Pentru început Xiaomi Mi 12 ar urma să vină echipat direct cu Snapdragon 895, cel mai nou și puternic chipset pregătit de Qualcomm pentru a doua parte a acestui an. Mai departe, camera foto ar urma să ofere nu mai puțin de 200MP rezoluție, cu ajutorul unui senzor optic descris în unele zvonuri drept cel mai mare inclus vreodată pe un smartphone.

Deși capacitatea acumulatorului nu este confirmată, se pare că acesta va putea fi încărcat la putere de până la 100W în modul wireless, respectiv 120W folosind cablul USB-C.

Cu adevărat de top, ecranul pare că va fi o soluție AMOLED cu tehnologie LTPO, suportând rată de refresh variabil, între 1Hz și 120Hz. Totodată, rezoluția 2K va oferi un bun compromis între claritatea imaginii afișate și eficiența consumului de energie.

Potrivit zvonurilor de până acum, Xiaomi Mi 12 va debuta spre finalul acestui an, calendarul de lansare urmând să fie confirmat de Xiaomi în funcție de cum vor evolua evenimentele și în tabăra competiției. Singurul lucrul de care putem fi siguri este că prețul va fi mai mare decât la actualul model Mi 11.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video