Xiaomi 12 apare în imagini neoficiale, confirmând designul minimalist cu ecran perforat

16.12.2021

Xiaomi 12 era așteptat pe 12 decembrie, însă evenimentul de lansare pare că a fost amânat, posibil pentru începutul lui 2022.

Având drept prime indicii doar o poză obținută de aproape, surprinzând capacul de pe spatele telefonului finisat într-o nuanță de albastru, am aflat că Xiaomi 12 vine cu un sistem triple camera, însă nu am putut spune prea multe despre designul telefonului în ansamblu. De data aceasta, avem la dispoziție o serie de randări generate pe baza schițelor oficiale CAD, livrate de Xiaomi către producătorii de accesorii, relevând mult mai bine designului noului model flagship.

Aflăm astfel că Xiaomi 12 are dimensiuni 152.7 x 70.0 x 8.6 mm, grosimea carcasei ajungând la 11.5 mm dacă includem și camera foto. Astfel, noul telefon va fi puțin mai mic și mai gros decât modelul anterior.

Alcătuită pe baza zvonurilor circulate până acum, lista de specificații Xiaomi 12 are ca element central ecranul AMOLED cu diagonală 6.2 inch și margini ușor curbate. Știm deja că acesta vine cu o perforație aplicată central pentru găzduirea camerei frontale, dar nu cunoaștem rezoluția folosită, părerile fiind deocamdată împărțite între Quad HD+ și opțiunea mai eficientă FHD+.

Acumulatorul ar urma să fie un model cu două celule optimizat pentru încărcare paralelă, totalizând 4500 mAh. Configurația permite până la 67W putere de încărcare prin USB-C și ceva mai puțin

Tot pe baza schițelor furnizate putem aproxima și configurația foto, centrată în jurul camerei principale cu senzor de mari dimensiuni (posibil, peste 100MP). În schimb, spațiul mult redus alocat pentru camera wide-angle indică o diferență notabilă și la partea de performanță. Cel de-al treilea modul pare să fie o cameră macro, păstrată mai mult pentru completarea listei cu specificații. Spațiul rămas pare să fie rezervat pentru blitz-ul dual-LED, însă imaginile cu capacul telefonului relevă și un senzor de lumină, folosit pentru calcularea mai precisă a balansului de alb și ajustarea automată a luminozității ecranului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult