Xiaomi 12 Lite apare în poze-spion. Bonus, lista neoficială cu specificații

28.04.2022
Xiaomi 12 Lite apare în poze-spion. Bonus, lista neoficială cu specificații

Xiaomi 12 Lite va fi versiunea mai ieftină a lui Xiaomi 12, primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 1. Aproape gata de lansare, modelul Lite schimbă unele repere de design, însă nu se bate prea mult de la rețeta modelului premium.

Xiaomi a dezvăluit modelul flagship Xiaomi 12 la finalul lunii decembrie, primul smartphone high-end bazat pe cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului costând echivalentul a 950 euro în ofertele magazinelor din China. Cu siguranță, versiunea Lite nu va costa atât.

Xiaomi 12 Lite va folosi, cel mai probabil, noul reprezentant al gamei mid-range Qualcomm, Snapdragon 778G cu 5G. Telefonul ar urma să fie livrat în echipare cu 6GB sau 8GB memorie RAM și 128GB/256GB stocare internă. Judecând după lipsa de estompare a imaginii în pozele obținute din profil, se pare că ecranul va fi unul de tip OLED, complet cu senzor de amprentă integrat.

Camera foto dispune de senzor principal cu rezoluție 108MP, secondat de o cameră ultra-wide și cameră macro cu specificații neprecizate.

Exceptând designul exterior asemănător, modelul Lite are puține caracteristici în comun versiunea bazată pe SD 8 Gen 1, cel din urmă dispunând de mai multă putere de procesare și finisaje de și mai bună calitate.

Noul smartphone urmează să fie livrat cu interfață MIUI 13, suprapus peste sistemul de operare Android 12.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult