Xiaomi 12 revine la ecrane cu margini curbate. Bonus: difuzoare stereo simetrice

25.11.2021
Xiaomi 12 revine la ecrane cu margini curbate. Bonus: difuzoare stereo simetrice

Xiaomi 12 și 12X sunt așteptate pentru lansare în luna decembrie, primul venind cu chipsetul Snapdragon 870 și un preț atractiv. În schimb, Xiaomi 12X promite să fie unul dintre primele telefoane motorizate de Snapdragon 8 Gen1, cel mai puternic chipset Qualcomm dezvoltat pentru anul 2022.

Adăugând la dezvăluirile de până acum, celebrul canal Weibo – Digital Chat Station vine cu detalii esențiale, confirmând că ambele telefoane vor avea ecrane cu margini curbate. Spre comparație, actuala gamă Xiaomi 11 vine cu ecran plat în echiparea standard, doar modelul Mi 11 Ultra primind un ecran curbat.

O altă diferență majoră ține de poziționarea difuzoarelor, Xiaomi 12 și 12X urmând să ofere o configurație stereo perfect simetrică, având ambele grile pentru difuzoare orientate în față. Preferată de majoritatea producătorilor, dispunerea asimetrică a difuzoarelor simplifică designul telefonului, poziționând difuzorul din partea de jos a ecranului pe rama laterală. Dezavantajul este o audiție stereo inconsistentă la vizionarea videoclipurilor cu telefonul ținut în poziție orizontală, doar unul dintre difuzoare fiind orientat în direcția corectă.

Dispunerea simetrică a difuzoarelor pentru o audiție stereo fără cusur nu este ceva nou, însă din motive de ergonomie această facilitate a fost oferită doar pe unele modele de telefoane pentru gaming, producătorii favorizând designul cât mai suplu și elegant pentru restul ofertei smartphone.

Fără imagini de prezentare care să demonstreze contrariul, putem doar presupune că Xiaomi a reușit cumva să reducă spațiul alocat grilei pentru difuzoare, suficient de mult încât adăugarea unei grile identice la partea de jos să nu compromită prea mult ergonomia carcasei.

O altă diferență notabilă față de modelul actual ar fi că Xiaomi 12 schibă senzorul de 108MP folosit anul trecut cu unul de 50MP, totuși, superior în privința sensibilității la lumină și calitatea imaginii în ansamblu.

Xiaomi 12

Un alt aparent pas înapoi ar fi ecranul AMOLED de 120Hz, care schimbă rezoluția 1440p cu 1080p (FHD+), Xiaomi argumentând că vasta majoritate a utilizatorilor nici nu vor sesiza compromisul făcut în privința clarității imaginii. În schimb, mult mai mulți vor aprecia în schimb luminozitatea îmbunătățită a ecranului și autonomia crescută a bateriei. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprentă sub ecran, în continuare bazat pe tehnologie optică dar ceva mai mare și mai tolerant cu poziționarea ușor incorectă a degetului.

Ținând pasul cu competiția, Xiaomi 12 și 12X vor permite încărcarea rapidă a acumulatorului folosind puteri de până la 100W.

Pentru detalii complete rămâne doar să așteptăm evenimentul de lansare Xiaomi, programat săptămâna viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult