Xiaomi 12S Ultra Concept este primul smartphone care funcționează cu obiective Leica M

02.11.2022
Xiaomi 12S Ultra Concept este primul smartphone care funcționează cu obiective Leica M

Punând în valoare colaborarea cu specialiștii Leica, Xiaomi 12S Ultra Concept este primul și deocamdată singurul smartphone compatibil cu obiective Leica M dezvoltate pentru aparate foto mirrorless.

Echipat cu Sony IMX989, primul senzor de 1 inch dezvoltat special pentru dispozitive smartphone, Xiaomi 12S Ultra Concept este unic adaptat pentru a rivaliza performanțele foto ale unui aparat foto mirrorless. Tot ce e de făcut e să scoți din buzunar unu obiectiv Leica M și sa-l fixezi în sistemul montare ingenios adaptat din ornamentul camerei foto, conferind smartphone-ului capabilități deosebite de zoom.

Merită spus că, deși și alți producători au experimentat cu acest concept (de ex. Motorola a dezvoltat un sistem de lentile snap-on pentru seria Moto Z) acesta este primul smartphone care suportă cu adevărat folosirea de obiective interschimbabile, identice celora disponibile deja pentru aparate foto dedicate.

Singurul inconvenient este că accesoriul folosit cu scop demonstrativ, un obiectiv Leica Summicron-M de 35mm, costă de unul singur mai mult de 3000 dolari. Astfel că va trebui să fie un pasionat de fotografie cu adevărat excentric pentru a cupla un asemenea accesoriu cu un smartphone. Totuși, dacă bugetul tău este aproape nelimitat și vrei să te bucur de cea mai bună calitate a imaginii cu putință folosind smartphone-ul preferat, atunci află că poți realiza inclusiv poze în modul RAW, cu adâncime de 10 biți pentru fiecare canal de culoare. Totodată, aplicația de captură suportă funcții avansate precum histogram, focus peaking, etc.

Deocamdată, Xiaomi precizează că prototipul demonstrat nu va fi disponibil comercial, reprezentând doar un experiment menit să arate cât de departe se poate ajunge cu capabilitățile unei camere foto pentru smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult