Xiaomi a lucrat la un telefon pliabil aproape identic cu Mate X de la Huawei. FOTO

20.11.2022
Xiaomi a lucrat la un telefon pliabil aproape identic cu Mate X de la Huawei. FOTO

Huawei a fost singura companie importantă de pe piața de smartphone-uri care pare că a avut curajul să propună telefoane pliabile cu ecranul la exterior cu gama Mate X, spre diferență de cele pe format „fold” cu ecran la interior. Se pare însă că unul dintre concurenții principali ai săi a luat în considerare acest format, însă acesta a fost dintr-un motiv sau altul. Avem acum și primele imagini cu un dispozitiv Xiaomi, care arată foarte similar cu Huawei Mate X.

Design-ul cu ecran pliabil la exterior a fost luat în considerare și de Xiaomi

Kuba Wojciechowski, leaker deja cunoscut pe internet, a publicat o serie de imagini cu un dispozitiv pliabil care arată foarte mult ca un Huawei Mate X, Xs sau Xs 2. Singura diferență majoră este însă faptul că acest dispozitiv are logoul MI al celor de la Xiaomi inscripționat pe componente, sugerând că nu este un model Huawei.

Totuși, cele două telefoane arată aproape identic. Avem de a face cu un dispozitiv pliabil cu ecran la exterior, care se pliază tot pe format 1/3 pe spate și 2/3 pe față. O mare parte din componentele electronice sunt integrate într-o bandă mai groasă, care găzduiește și camerele foto și pentru că telefonul pare să fie într-o stare de dezasamblare avansată, putem observa și cele două baterii cât și alte componente.

Cel mai probabil însă, dispozitivul nu este funcțional, întrucât se poate vedea că ecranul pare să fie crăpat, dune apărute probabil în urma dezasamblării.

Se pare că acest model datează din 2019, având la interior un procesor Snapdragon 855 și un modem X50 5G. Astfel, Xiaomi ar fi putut fi una dintre primele companii care lansează pliabile pe piață, dar, dintr-un motiv sau altul, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Acest design ar putea fi realizat de o altă companie

Motivul pentru care design-ul este atât de similar cu cel al Mate X ar putea fi însă unul interesant. La fel cum se întâmplă și cu laptop-urile pliabile, este posibil ca Huawei sau Xiaomi să nu fi fost responsabile pentru acest design. Astfel, acest dispozitiv ar putea fi realizat de BOE, producătorul ecranelor, drept exemplu, iar fiecare companie poate apoi să adapteze acest design la nevoile sale. Prototipul Xiaomi are patru camere foto, însă modelele Huawei integrează doar trei, de exemplu.

În cazul laptop-urilor pliabile lansate de curând de la ASUS și Lenovo, design-ul hardware-ului este realizat de Intel, cele două companii adăugând doar modificări la nivelul carcasei și software-ului.

sursa:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult