Xiaomi anunță cel mai rapid sistem de operare de până acum: HyperOS

17.10.2023
Xiaomi anunță cel mai rapid sistem de operare de până acum: HyperOS

Xiaomi a confirmat retragerea celebrei interfețe MIUI, care a fost un pilon pentru telefoanele sale în ultimii 13 ani. Înlocuind MIUI, compania va introduce noul sistem de operare HyperOS, care va debuta odată cu seria Xiaomi 14, așteptată să fie lansată în curând.

Xiaomi, recunoscută pentru inovațiile sale constante în lumea tehnologiei, pare determinată să aducă o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele lor.

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a confirmat într-o postare pe X lansarea iminentă a Xiaomi HyperOS, menționând că acest nou sistem de operare va fi lansat alături de seria Xiaomi 14. Detaliile exacte ale funcționalităților și esteticii HyperOS rămân un mister, dar sunt așteptate să fie dezvăluite pe măsură ce data lansării se apropie.

MIUI 14, ultima versiune majoră oficială!

Informații recente sugerează că MIUI 14 va fi „ultima versiune majoră oficială”, confirmând astfel zvonurile care au circulat în ultima vreme. Cu toate acestea, în ciuda înregistrării unui domeniu „mios.cn” și a mărcii comerciale MiOS mai devreme în acest an, se pare că Xiaomi a ales denumirea de HyperOS în loc de MiOS.

Specificațiile tehnice ale modelului Xiaomi 14 au fost de asemenea divulgate, dezvăluind caracteristici impresionante. Acesta ar putea avea un ecran OLED Huaxing C8 de 6,44 inch cu rezoluție de 1.5K, o rată de reîmprospătare de 120Hz și suport Dolby Vision. Se așteaptă ca telefonul să fie echipat cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3, care nu a fost încă anunțat oficial, și ar putea fi asociat cu memoria RAM LPDDR5x și spațiul de stocare UFS 4.0.

În ceea ce privește camera, Xiaomi continuă colaborarea cu Leica. Se așteaptă ca modelul Xiaomi 14 să vină cu trei camere foto de 50 megapixeli fiecare, oferind un spectru complet de funcționalități, de la stabilizare optică a imaginii până la zoom telefoto. Informațiile sugerează de asemenea că modelul de bază ar putea fi alimentat de o baterie de 4,600mAh, cu încărcare rapidă atât prin cablu, cât și wireless.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult