Xiaomi anunţă Mi CC9 Pro (sau Mi Note 10), telefonul cu cameră la fel de performantă precum Huawei Mate 30 Pro

05.11.2019
Xiaomi anunţă Mi CC9 Pro (sau Mi Note 10), telefonul cu cameră la fel de performantă precum Huawei Mate 30 Pro

Xiaomi a început în ultimele câteva luni o dezvoltare agresivă spre smartphone-uri care pun accentul pe camera foto, iar noul model Mi CC9 Pro, anunţat în China, consolidează această poziţie a companiei. Acesta este primul smartphone Xiaomi care foloseşte un sistem de cinci camere distincte pe partea din spate, cea mai puternică fiind bazată pe un senzor de 108 megapixeli, în timp ce două dintre camere folosesc obiective cu zoom, o premieră pe piaţa de smartphone-uri. De altfel, noul telefon urcă direct pe locul al doilea în topul camerelor de telefoane DxOMark, cu un scor egal cu Mate 30 Pro, cel mai performant model de până acum.

Mi CC9 Pro foloseşte deja celebrul senzor Samsung ISOCELL Bright HMX pentru camera principală, un senzor de 108 megapixeli cu dimensiune de 1/1.33”, care este la rândul său echipat cu un obiectiv f/1.7 8P. Aceste aspecte lucru asigură performanţă foarte bună în lumină slabă, iar tehnologia de pixel binning care combină patru pixeli alăturaţi păstrează foarte bine detaliile şi scad zgomotul de imagine în astfel de condiţii. Celelalte camere sunt un zoom 5x, care poate să urce până la 50x cu zoom digital, un senzor pentru portret de 12 megapixeli cu zoom 2x, un senzor cu obiectiv macro care poate fotografia la distanţă de 1,5 cm şi în cele din urmă un senzor de 20 megapixeli ultra-wide.

Toate acestea sunt valabile însă doar pentru versiunea „Premium Edition”, care beneficiază de un obiectiv mai performant pentru camera principală.

Restul de specificaţii hardware includ un ecran Super AMOLED cu rezoluţie Full HD+ de 6,47”, o cameră frontală integrată într-un notch „waterdrop” de 32 megapixeli, chipset-ul Snapdragon 730G de la Qualcomm şi un acumulator imens de 5.260 mAh, care se încarcă rapid la 30W, oferind 58% capacitate în 30 de minute. Software-ul pre-instalat este MIUI 11, cea mai recentă variantă de la Xiaomi, bazată însă pe Android 9.0 Pie, pentru început.

Spre diferenţă de alte dispozitive care încearcă să reducâ cât mai mult dimensiunile fizice, Xiaomi Mi CC9 Pro merge în direcţia opusă. Acesta este un telefon mare şi greu, cu grosime de 9,7mm şi greutate de 208 grame. Singurele dispozitive semnificativ mai mari şi mai grele din 2019 ar fi iPhone 11 Pro Max, ROG Phone II şi Galaxy Fold de la Samsung.

Telefonul va fi lansat în China pe 11 noiembrie, în timp ce pre-comenzile în regiune au început de astăzi. Preţul pentru varianta de bază cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare este de 2.800 yuan, adică 360 de euro, în timp ce varianta cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare costă 3.100 yuan, echivalentul al 400 euro. Modelul de top, „Premium Edition” vine cu o configuraţie 8+256 GB şi cu o lentilă performantă în plus pentru camera principală, la 3.500 yuan, adică 450 euro.

În Europa, modelul Mi CC9 Pro nu va fi lansat sub acest nume. Cel mai probabil, compania va numi acest model Mi Note 10 atunci când ajunge în magazinele locale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult