Xiaomi anunță Mi MIX Fold, primul său telefon pliabil, echipat cu o cameră cu „obiectiv lichid”

30.03.2021
Xiaomi anunță Mi MIX Fold, primul său telefon pliabil, echipat cu o cameră cu „obiectiv lichid”

Xiaomi a anunțat oficial primul său smartphone cu ecran pliabil: modelul Mi MIX Fold. Acesta este un dispozitiv nu foarte diferit în materie de design și capabilități față de modelele deja existente de la Samsung și Huawei, fiind echipat cu două ecrane, unul obișnuit la exterior și unul pliabil la interior. Totuși, Xiaomi spune că modelul său va fi la aproape jumătate din preț disponibil pe piață, cel puțin în China.

Mi MIX Fold nu iese din tiparele telefoanelor pliabile la nivel de design și performanță

Mi MIX Fold este un dispozitiv pliabil care are la bază un chipset Snapdragon 888, nu un procesor proprietar, așa cum credeam inițial. Se pare că cei de la Xiaomi au preferat să renunțe la realizarea unui system on a chip pentru smartphone, așa că a ales să creeze un procesor de imagine proprietar: Surge C1, care ajută camera foto să focalizeze rapid, să calculeze balansul de alb și să expună corect imaginile.

Configurația hardware include 12 sau 16 GB memorie RAM LPDDR5 și 256 sau 512 GB stocare internă pe format UFS 3.1. Tot la capitolul hardware intern intră și acumulatorul de 5020 mAh cu încărcare la 67W, cât și un sistem de răcire avansat.

mi mix fold

Desigur, ecranele sunt foarte importante pentru acest model, iar Xiaomi se laudă cu un ecran exterior de 6,52” la 90 Hz, alături de un ecran pliabil de 8,01” care beneficiază de tehnologii precum HDR10+, Dolby Vision și care oferă luminozitate de 600 nits. Spre diferență de concurență, acesta nu pare să ofere refresh rate ridicat.

Xiaomi se concentrează pe camera foto

Camera foto pare să fie un subiect important pentru Xiaomi, acest model fiind echipat cu un senzor principal de 108 megapixeli, un senzor secundar cu obiectiv ultrawide de 12 megapixeli și prima cameră de pe piață cu „obiectiv lichid”. Aceasta beneficiază de un senzor de 8 megapixeli și permite atât zoom până la 30X, cât și fotografii macro. Tranziția de la un mod la altul se face prin intermediul unui obiectiv care își poate modifica forma pentru a oferi posibilitatea de focalizare la distanță foarte mică.

La capitolul software, Mi MIX Fold beneficiază atât de o interfață obișnuită, cât și de o interfață desktop, cu ferestre și taskbar, la fel ca pe un desktop. Desigur, telefonul rulează software-ul MIUI, bazat pe cea mai recentă versiune de Android.

Prețul Mi MIX Fold este foarte mare, în comparație cu alte modele Xiaomi

Xiaomi promite un preț foarte mic pentru acest model, însă acesta ar putea fi valabil doar în China. Modelul de bază, cu 12 GB RAM și 256 GB stocare pornește de la 9.999 yuan, adică aproximativ 1.300 euro. Acesta ar putea fi astfel cel mai ieftin smartphone pliabil de pe piață. În comparație, în China, Galaxy Z Fold2 pornește de la 17.000 yuan, iar Huawei Mate X2 pornește de la 18.000 yuan.

mi mix fold open

Totuși, prețurile dispozitivelor chinezești cresc cu 30-35% odată ce ajung în Europa, așa că ne așteptăm la un preț de pornire mai apropiat de 1700-1800 de euro.

Modelul superior, cu 12 GB RAM și 512 GB stocare costă 10.999 yuan, adică aproximativ 1.425 euro, în timp ce o versiune de top, cu construcție din ceramică cu textură de fibră de carbon și 16 GB RAM costă 12.999 yuan, adică 1685 euro.

Nu este clar când sau dacă acest model de smartphone va fi lansat în afara Chinei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult