Xiaomi Chiron, un nou smartphone cu ecran atipic şi chipset high-end

Xiaomi Chiron, un nou smartphone cu ecran atipic şi chipset high-end

După originalul Mi Mix cu ecran 17:9 şi Mi Mix 2 cu ecran 18:9, Xiaomi pare că va lansa şi un smartphone al cărui ecran foloseşte rata de aspect 16.5:9.

Potrivit datelor apărute în arhiva cu rezultate GFXBench, noul produs identificat cu numele de cod Chiron este un smartphone cu ecran de 5.6”, folosind rezoluţia 1080 x 1980 pixeli. Teoretic, un astfel de ecran poate acomoda tastele virtuale pentru navigare Android şi păstra suficient spaţiu pentru afişarea integrală a unui clip video cu rată de aspect 16:9.

Deşi nu oferă rezoluţie QHD, Xiaomi Chiron este fără îndoială un vârf de gamă, motorizat de chipsetul Snapdragon 835 ajutat cu 6GB memorie RAM. Memoria internă totalizează 256 GB, iar camera foto de 12MP poate obţine clipuri video 4K. Pe lista dotărilor mai apare o cameră frontală de 5MP şi versiunea Android 7.1, adaptată la interfaţa MIUI 9.

Momentan, numele oficial sub care va fi lansat Xiaomi Chiron nu este cunoscut, însă cu siguranţă avem de-a face cu un produs high-end încadrat la un preţ destul de ridicat, dar competitiv faţă de concurenţa Apple şi Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult