Xiaomi demonstrează sistemul de stabilizare optică a imagini de pe noul smartphone Xiaomi Mi 5

25.02.2016

Deşi au înlocuit cu succes aparatele foto compacte, telefoanele inteligente încă păstrează o serie de dezavantaje faţă de acestea, cum ar fi lipsa funcţiei zoom optic şi stabilizarea optică mai puţin eficinetă sau absentă.

Potrivit demonstraţiei oferite de Xiaomi, noul vârf de gamă Xiaomi Mi 5 a făcut progrese remarcabile în ce priveşte funcţionarea sistemului OIS de stabilizare a imaginii, surclasând competiţia reprezentată de Apple prin modelul iPhone 6s Plus.

Pentru comparaţie, testul a inclus şi modelul iPhone 6s, ilustrând comportamentul unui smartphone în absenţa funcţiei OIS de stabilizare a imaginii.

Experimentul realizat cu ajutorul unei maşinării special construită pune în avantaj clar noul telefon Xiaomi. Rămâne de văzut cum ar arăta aceeaşi comparaţie, făcută cu modelul Galaxy S7 anunţat de Samsung în urmă cu doar câteva zile.

Din punct de vedere tehnic, sistemul OIS implementat pentru Xiaomi Mi 5 este de două ori mai versatil decât soluţiile folosite în mod uzual cu telefoane inteligente, oferind stabilizarea imaginii pe 4 axe de direcţie, faţă de numai 2 axe la cele obişnuite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult