Xiaomi lansează Redmi Note 8 Pro, primul telefon cu cameră foto de 64 megapixeli

29.08.2019
Xiaomi lansează Redmi Note 8 Pro, primul telefon cu cameră foto de 64 megapixeli

Samsung a anunţat de curând un nou senzor foto numit ISOCELL GW1 Bright, primul senzor foto de smartphone de 64 megapixeli, în parteneriat cu Xiaomi. Producătorul chinez nu a stat foarte mult pe gânduri şi a lansat deja primul smartphone din lume echipat cu un astfel de senzor. Acesta se numeşte Redmi Note 8 Pro şi oferă specificaţii mid-range într-o construcţie premium, în timp ce preţul va fi cu siguranţă accesibil, chiar dacă nu a fost anunţat oficial.

Redmi Note 8 Pro este modelul de top al noii serii Redmi Note 8. Acesta este echipat cu un ecran LCD (cu notch) de 6,53” cu rezoluţie Full HD+ şi este construit folosind noul procesor perfromant de la MediaTek, modelul Helio G90T. Redmi Note 8 Pro este de asemenea şi primul telefon care foloseşte acest cip, nu doar primul echipat cu senzorul ISOCELL GW1 Bright. Şi mai există o premieră pentru brandul Redmi pe acest model: integrarea unui sistem de răcire pentru chipset cu cameră de vapori.

Xiaomi va oferi Redmi Note 8 Pro în variante cu 6 + 64 GB, 6 + 128 GB sau 8 + 128 GB şi promite autonomie de lungă durată, graţie unui acumulator de 4.500 mAh. Mai mult, telefonul beneficiază de încărcare rapidă la 18 W. În afară de noul senzor de 64 megapixeli, Redmi Note 8 Pro beneficiază de încă trei camere foto pe partea din spate. Avem de a face cu un senzor ultra-wide de 8 megapixeli, unul de 2 megapixeli pentru adâncime şi în cele din urmă un alt senzor de 2 megapixeli pentru fotografie macro.

Având în vedere denumirea „Pro” din numele modelului Redmi Note 8 Pro, cu siguranţă trebuie să existe şi un model „standard”. Redmi Note 8 este varianta mai „modestă”, echipată cu hardware mai puţin puternic şi care beneficiază de un design diferit pe partea din spate.

Pentru modelul non-Pro, Xiaomi a ales un chipset Snapdragon 665, un ecran Full HD+ LCD de 6,3”, un acumulator de 4.000 mAh cu fast charging, un senzor de amprentă pe spate şi un sistem de camere puţin diferit. Camera principală este realizată tot de Samsung, însă beneficiază de un senzor de 48 megapixeli ISOCELL GM2. Celelalte trei camere sunt identice cu cele de pe modelul Redmi Note 8 Pro.

Modelele Redmi sunt lansate de obicei mai întâi în China şi India, două pieţe importante pentru Xiaomi, însă de obicei ajung şi în magazinele Europene, uneori sub alte denumiri. De exemplu, Redmi K20 Pro a fost lansat de curând în magazinele din vest sub numele Xiaomi Mi 9T Pro.

Preţul pentru modelul Redmi Note 8 Pro este de 200 de dolari, în timp ce varianta „standard” porneşte de la 140 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult