Vivo, Xiaomi şi Oppo se aliază pentru realizarea unui standard de transfer de date pentru telefoanele lor

19.08.2019
Vivo, Xiaomi şi Oppo se aliază pentru realizarea unui standard de transfer de date pentru telefoanele lor

Când vine vorba despre interoperabilitate între dispozitive, Apple a reuşit să creeze un ecosistem în care lucrurile „doar funcţionează” (conform descrierilor oficiale). Pe platforma Android însă, companiile sunt lăsate să îşi creeze propriile soluţii, mai mult sau mai puţin elegante, care de multe ori nu funcţionează pe dispozitive realizate de concurenţă, chiar dacă sistemul de operare este acelaşi. Trei companii din China speră însă să rezolve această problemă, punând bazele unei alianţe pentru realizarea unui standard comun.

Vivo, Xiaomi şi Oppo, cele trei companii care sunt depăşite în vânzări doar de către Huawei în China, au anunţat fondarea organizaţiei Inter-Transfer Alliance. Aceasta are ca scop realizarea unui serviciu de transfer de date între smartphone-urile pe care acestea le produc. Noul standard de transfer se află deja în beta şi este deschis la parteneriate şi cu alte companii care doresc să se alăture.

Transferul de conţinut se realizează prin Wi-Fi, în timp ce conexiunile de „împerechere” ale dispozitivelor sunt realizate folosind Bluetooth. O tehnologie similară foloseşte şi Apple pentru AirDrop, transferul de conţinut între iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri fiind rapide şi fără utilizarea de date sau aplicaţii de transfer.

Software-ul de transfer de pe telefoanele Vivo, Xiaomi şi Oppo va fi integrat în sistemul de operare dezvoltat de fiecare dintre cele trei companii şi probabil că va fi prezent inclusiv pe dispozitivele din gamele secundare precum Realme, iQOO, OnePlus sau POCOPHONE.

De curând au apărut imagini cu o versiune de test pentru Android 10 Q care includea funcţionalitate similară integrată direct în sistemul de operare, ca alternativă la transferul prin Wi-Fi Direct. Aceasta va fi cel mai probabil soluţia preferată de către utilizatorii din vest, care au acces la Android cu Google Play Services. În China însă, soluţia Inter-Transfer Alliance ar putea să se bucure de succes dacă şi alţi jucători precum Huawei sau Meizu se alătură grupului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult