Xiaomi lansează smartphone-urile Mi 8 cu „breton” şi brăţara Mi Band 3

Xiaomi lansează smartphone-urile Mi 8 cu „breton” şi brăţara Mi Band 3

Xiaomi a anunţat în mod oficial noua sa gamă de smartphone-uri Mi 8, echipată cu hardware puternic, ecrane decupate şi camere duale pe partea din spate. Compania oferă trei noi modele sub acest nume, acestea fiind diferenţiate atât de preţ, cât şi de capabilităţi. Nu în ultimul rând, alături de gama Mi 8, Xiaomi a prezentat şi o nouă brăţară de fitness: Mi Band 3.

Nu are sens să ne ascundem după deget. Compania Xiaomi, numită ironic în mediul online drept „Apple din China”, a împrumutat fără jenă design-ul modelului iPhone X pentru gama Mi 8. Toate cele trei smartphone-uri, modelul Mi 8 standard, Mi 8 Exporer Edition şi Mi 8 SE vin cu ecrane decupate în partea de sus, toate sunt echipate cu deblocare facială, nu toate vin şi cu sistemul de autentificare 3D, similar cu Face ID de la Apple.

Modelul de bază vine echipat cu un ecran cu diagonală de 6,21” bazat pe tehnologia OLED de la Samsung cu rezoluţie Full HD+ de 2.248 x 1.080 pixeli (format 18,7:9). Acesta are la bază chipset-ul Snapdragon 845 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi opţiuni de configuraţie cu 64, 128 sau 256 GB pentru stocarea internă.

Pe partea din spate găsim un sistem dual-camera cu doi senzori de 12 megapixeli cu stabilizare optică, capabile să ofere efecte similare cu cele de pe iPhone precum Portrait mode şi Studio Lighting. Camera principală de pe Mi 8 pare să fie foarte performantă, primind 105 puncte în testele DxOMark, plasându-se astfel pe locul doi în top, sub Huawei P20 Pro şi deasupra noului HTC U12+. Întregul spate este acoperit cu sticlă, aici fiind amplasat şi senzorul de amprentă. Pe partea din faţă există o cameră foto de 20 megapixeli cu diafragmă f/2.0. Acumulatorul de 3.300 mAh nu este foarte mare, însă nici nu este mai mic decât media din industrie.

Varianta Mi 8 Explorer Edition este un fel de variantă „ultra premium” a lui Mi 8, fiind echipat cu acelaşi hardware general, însă şi cu o serie de noutăţi. Vorbim în primul rând despre un design cu sticlă transparentă pe partea din spate, integrarea unui senzor de amprentă „3D” în ecran şi de prima implementare de deblocare facială folosind lasere şi camere infraroşii de pe platforma Android. Camera 3D poate fi folosită pentru deblocare sau pentru animarea unor pictograme asemeni Animoji de pe iOS. Atât Mi 8, cât şi Mi 8 Explorer Edition vin echipate cu două module GPS, pentru localizare mai precisă. Modelul Explorer este livrat însă într-o singură configuraţie, cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare.

În cele din urmă, Xiaomi a prezentat şi o versiune mid-range premium numită Mi 8. Aceasta este puţin mai mică, cu un ecran cu diagonală de 5,88” (similar cu iPhone X), bazat de asemenea pe panouri AMOLED de la Samsung. Acesta este primul smartphone din lume echipat cu chipset-ul Snapdragon 710 de la Qualcomm, care va oferi performanţă de top la un preţ mai mic. Acesta este echipat cu opt nuclee proprietare Kryo, patru la 2,2 GHz şi patru la 1,7 GHz şi integrează hardware dedicat pentru AI.

Camera de pe Mi 8 SE foloseşte un senzor principal de 12 megapixeli şi unul secundar de 5 megapixeli, însă cel frontal păstrează rezoluţia de 20 megapixeli. Acumuatorul de 3.120 mAh este mai mic proporţional cu display-ul, deci în teorie ar trebui să ofere performanţă similară cu celelalte modele Mi 8.

Pentru cei interesaţi mai degrabă de accesorii pentru smartphone-uri decât de telefoanele propriu-zise, Xiaomi a lansat şi o nouă brăţară de fitness numită Mi Band 3. Aceasta vine echipată cu un ecran OLED cu rezoluţie mai mare decât cel al generaţiei precedente şi se laudă cu 20 de zile de autonomie şi rezistenţă la apă la adâncime de până la 50 de metri.

Xiaomi Mi 8 porneşte de la un preţ de 2.699 yuan, echivalent cu 420 de dolari americani, în timp ce varianta „Explorer” va costa 3.699 yuan, adică 575 dolari. Modelul Mi 8 Se vine la un preţ mai accesibil, de numai 280 dolari (1.799 yuan), în timp ce brăţara Mi Band 3 vine la un preţ foarte accesibil de numai 25 dolari (169 yuan). Având în vedere că Xiaomi are acum şi o prezenţă în Europa, nu ar fi foarte greu să aducă aceste produse şi aici, la preţuri puţin crescute.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult