Xiaomi Mi 10T și Mi 10T Pro: primele imagini. Camere de 108 și 64 megapixeli

27.08.2020
Xiaomi Mi 10T și Mi 10T Pro: primele imagini. Camere de 108 și 64 megapixeli

Xiaomi Mi 10 Ultra este un telefon impresionant, dacă ne uităm pe lista de specificații și pe testele DxOMark, care îl plasează pe primul loc în clasamentul celor mai bune camere de smartphone. Dar acel model va rămâne exclusiv Chinei, conform reprezentanților companiei. Se pare însă că o nouă versiune de Xiaomi Mi 10 este în plan, așa cum s-a întâmplat și anul trecut cu seria Xiaomi Mi 9. Se pare că producătorul chinez se pregătește să lanseze Xiaomi Mi 10T, o revizie hardware cu un sistem de camere nou și un design modificat.

Xiaomi Mi 10T ar putea oferi camere performante și configurație high-end

Au apărut deja primele imagini cu dispozitivele din seria Xiaomi Mi 10T, cât și primele detalii despre hardware-ul pe care aceste modele îl vor integra. Așa cum ne așteptam deja, seria Mi 10T va integra mai multe modele, acestea având la bază chipset-uri high-end și camere foto performante. Din păcate însă, nu toate versiunile vor avea aceeași cameră principală.

Cei care vor dori să intre în posesia unui model cu o cameră principală de top vor trebui să opteze pentru varianta Pro, care aparent va fi livrată cu un senzor principal de 108 megapixeli și alte două camere secundare. Varianta standard va fi livrată cu o cameră de 64 megapixeli. Vor exista trei configurații diferite, conform informațiilor publicate de GSM Arena: un model Mi 10T standard pentru China, probabil, variantele Mi 10T și Mi  10T Pro pentru piața internațională și aceleași modele pentru India, care probabil că vor veni cu alte configurații de memorie RAM și stocare.

Mai există un document care spune că toate celelalte versiuni vor avea senzor de 64 MP, iar doar modelul din China va integra unul de 108 megapixeli. Nu este clar dacă Mi 10T este modelul cu numele de cod Apollo sau Ganguin.

Referitor la configurația hardware, dispozitivele vor integra fie Snapdragon 865, fie Snapdragon 865+. Ecranele vor fi însă de tip LCD cu rată de împrospătare de 144 Hz, întrucât senzorul de amprentă este poziționat pe laterală în butonul Power și nu este integrat sub panel. Acumulatorul va avea o capacitate de 5.000 mAh, conform zvonurilor, cât și o configurație minimă cu 8 GB memorie RAM, conform GeekBench.

Design-ul modulului de cameră este similar cu cel pe care l-am întâlnit pe modelele Vivo X50 cu gimbal integrat, lansate în urmă cu câteva săptămâni. Nu este clar dacă și alte companii au acces la această tehnologie de stabilizare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult