Xiaomi Mi 11, dezasamblat – ce ascunde noul flagship la interior

15.03.2021
Xiaomi Mi 11, dezasamblat – ce ascunde noul flagship la interior

Disponibil pentru 799 euro, Xiaomi Mi 11 este un telefon cu design foarte atrăgător şi performanţe de invidiat, date de folosirea unui chipsetului Snapdragon 888, ajutat cu 8GB memorie RAM.

Venind ca o replică la seria Galaxy S21 lansată de Samsung la începutul anului, seria Mi 11 reușește să ofere mai toate dotările așteptate de la un vârf de gamă, păstrând însă atuul prețului competitiv.

La fel ca predecesorii săi, Xiaomi Mi 11 înghesuie toate acele dotări high-end într-un pachet compact și elegant. Însă prea puțin dintre utilizatorii săi vor ști vreodată la ce compromisuri și „acrobații” de inginerie a recurs producătorul, influențând diverse aspecte care țin de durabilitatea și longevitatea produsului finit.

Xiaomi Mi 11

Se pare că Xiaomi Mi 11 a fost puțin mai ușor de accesat, în comparație cu majoritatea smartphone-urilor în pachet sticlă-metal-sticlă. Capacul din spate este relativ ușor de îndepărtat, aplicând suficientă căldură pentru slăbirea adezivului. Și ecranul frontal a cedat în cele din urmă, acesta fiind îndepărtat fără a-i forța prea mult integritatea structurală. Însă asta nu înseamnă că Xiaomi Mi 11 este un telefon ușor de reparat, multe alte obstacole apărând la interiorul carcasei.

Multitudinea de componente și subansamble adăugate pentru completarea listei cu specificații vin la pachet cu nenumărați conectori, șuruburi și porțiuni de adeziv, extragerea tuturor componentelor devenind un proces foarte laborios și riscant. Multe dintre cablurile și conectorii folosiți se răsucesc și se ascund sub alte componente. Există, de asemenea, unele componente aparent modulare, care sunt însă lipite strâns de placa electronică. Spre exemplu, conectorul USB-C, una dintre componentele cele mai expuse la uzură, nu este prea ușor de înlocuit.

Xiaomi Mi 11

Designul lui Xiaomi Mi 11 are însă și câteva avantaje, cum ar fi acumulatorul și ecranul ușor de extras pentru înlocuire.

Majoritatea componentelor sunt modulare, dar unele, cum ar fi cititorul de amprentă, necesită mai întâi scoaterea ecranului, ceea ce implică riscuri suplimentare.

La final, Mi 11 obține 4 din 10 puncte pe scara iFixit, fiind ceva mai ușor de reparat decât rivalul mai scump, Galaxy S21 Ultra.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult