Xiaomi Mi 11 Lite apare într-o nouă imagine, fără ecran curbat

Autor: Aurelian Mihai 15.02.2021
Xiaomi Mi 11 Lite apare într-o nouă imagine, fără ecran curbat

Vârful de gamă Xiaomi Mi 11 va avea în curând și o versiune Mi 11 Lite, oferind performanțe de nivel mediu și dotări mai puțin extravagante.

Xiaomi a dezvăluit noul flagship Mi 11 la finalul lunii decembrie, primul smartphone high-end bazat pe Snapdragon 888 costând echivalentul a 500 euro în ofertele magazinelor din China. Însă acesta nu va fi singurul, Xiaomi pregătind de lansare și o versiune Mi 11 Pro cu dotări ultra-premium, respectiv  o ediție Lite adresată cumpărătorilor cu un buget mai modest.

Potrivit ultimelor zvonuri, telefonul păstrează un design foarte asemănător cu modelul flagship, mai puțin într-un aspect cheie. Astfel, modelul Lite vine cu un ecran mai puțin costisitor, fără margini curbate. Ecranul de tip LCD-IPS suportă rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz.

Xiaomi Mi 11 Lite

Telefonul folosește un chipset din gama mid-range a producătorului Qualcomm, Snapdragon 732G, ajutat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă.

Exceptând designul exterior foarte asemănător, modelul Lite are puține caracteristici în comun versiunea bazată pe SD 888, cel din urmă dispunând de ecran AMOLED cu rezoluție QHD, modem 5G integrat și mai multă memorie RAM.

Probabil că Xiaomi va anunța noul Mi 11 Lite cu prețul de 350 dolari (valabil în magazinele asiatice). Din păcate, calendarul precis de lansare nu este cunoscut, deocamdată.