Xiaomi Mi MIX 3 a fost prezentat oficial. Vine cu design slider şi 10 GB RAM

25.10.2018
Xiaomi Mi MIX 3 a fost prezentat oficial. Vine cu design slider şi 10 GB RAM

Xiaomi a prezentat oficial noul Mi MIX 3, primul său telefon cu Android echipat cu un ecran „complet” pe partea din daţă şi cu sistem slider pentru accesarea camerei frontale. Acesta este cel de-al doilea smartphone de pe piaţă echipat cu 10 GB memorie RAM, primul fiind anunţat tot de către Xiaomi: modelul Black Shark Helo.

Mi MIX 3 continuă tradiţia modelelor din gama MIX, oferind un ecran mare, fără margini pe laterale, dar de data aceasta şi fără o „bărbie”. Zona de sub display s-a micşorat considerabil, fiind aproape la fel de subţire precum partea de deasupra acestuia, unde este găzduit difuzorul pentru apeluri. Ecranul de 6,39” este realizat folosind un panou AMOLED de la Samsung cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli, format 19,5:9).

La interior avem deja „clasicul” procesor de top de la Qualcomm, Snapdragon 845, alături de până la 10 GB memorie RAM şi un acumulator de 3.200 mAh. Telefonul va fi livrat în versiuni  6+128 GB, 8+128 GB, 8+256 GB şi 10+256 GB, preţurile pornind de la 475 de dolari americani (3.300 yuan) şi ajungând până la 720 dolari (5.000 yuan). Varianta de top poartă numele de Palace Museum Edition şi este echipată cu un spate realizat din ceramică, rezistent la zgârieturi.

Galerie foto

Nou Mi MIX 3 este echipat şi cu o cameră foarte performantă pe partea din spate, care beneficiază de doi senzori de 12 megapixeli cu stabilizare optică, capabil de filmare 4K şi slow-motion la 960 de cadre pe secundă. De asemenea, compania a integrat un mod nocturn cu expunere lungă, similar cu cel de pe Huawei P20 şi Mate 20. Telefonul este echipat şi cu un modul de încărcare wireless, iar în pachetul fiecăruia este livrat un încărcător Qi produs de Xiaomi.

La exterior, avem de a face cu o construcţie din sticlă şi un sistem slide mecanic, care nu este acţionat de motoraşe, asemeni OPPO Find X sau VIVO Nex. Compania se laudă cu teste de laborator care promit cel puţin 300.000 de acţionări ale sistemului de slider, ceva ce ar trebui să sugereze că va fi rezistent în timp. Mi MIX 3 ascude în spatele ecranului astfel două camere frontale, una cu rezoluţie de 24 megapixeli şi una seundară de 2 megapixeli pentru efectul „portret”.

Lansarea lui Xiaomi Mi MIX 3 este aşteptată pe 1 noiembrie, exclusiv în China, utilizatorii având la dispoziţie trei culori pentru carcasa din sticlă: Jade Green, Sapphire Blue şi Oxyx Black. La începutul anului 2019 va fi lansată şi o versiune 5G a telefonului, care a fost confirmată pentru lansare şi în Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult