Xiaomi Mi MIX 4 ar putea fi lansat în curând cu display secundar pe spate și cameră sub ecran

29.07.2021
Xiaomi Mi MIX 4 ar putea fi lansat în curând cu display secundar pe spate și cameră sub ecran

Xiaomi Mi MIX 4 va fi, conform zvonurilor, primul telefon al producătorului chinez care va beneficia de o cameră foto ascunsă în spatele ecranului. De altfel, seria Mi MIX este folosită doar atunci când Xiaomi are de prezentat o nouă tehnologie, fie că este vorba despre un ecran fără decupaje, tehnologie 5G sau un ecran de jur-împrejurul unui telefon. Se pare însă că acest telefon „neconvențional” va avea însă componente foarte „convenționale” la interior.

Xiaomi Mi MIX 4, testat deja de TENAA

Un telefon numit „2106118C” de la Xiaomi a ajuns în laboratoarele TENAA, comisia care aprobă dispozitivele electronice pentru vânzare în China. Acesta pare însă să fie un dispozitiv „obișnuit”, fiind listat cu 8 sau 12 GB RAM și 256 GB stocare internă. Cel mai probabil, conform zvonurilor anterioare, acest model va folosi un chipset Snapdragon 888, dar ar putea fi primul telefon Xiaomi care să fie lansat cu încărcare la 120W. Acest lucru ar asigura o încărcare completă în mai puțin de 10 minute.

Încă de la primul model Mi MIX, Xiaomi a încercat să ofere dispozitive cu ecrane neîntrerupte iar Mi MIX 4 ar putea continua tradiția printr-o „UDC” (under display camera). Având în vedere că ZTE a lansat deja două telefoane cu această tehnologie „la bord”, iar Samsung se pregătește de lansarea lui Galaxy Z Fold3 cu o cameră ascunsă în spatele unui ecran pliabil, și Xiaomi, cel de-al doilea producător de smartphone-uri din lume, cu siguranță dorește să ofere ceva similar.

Imaginile 3D care descriu telefonul sugerează că pe partea din spate, modulul de camere va folosi un display secundar, așa cum s-a întâmplat și cu modelul Xiaomi Mi 11 Ultra, lansat în urmă cu doar câteva luni. Toate aceste specificații sugerează însă că Mi MIX 4 nu va fi un smartphone accesibil, probabil intrând probabil în concurență cu Galaxy S21 Ultra, sau iPhone 12 Pro Max la capitolul preț.

Acesta ar putea fi și primul telefon cu Xiaomi MIUI 13, noua versiune a interfeței Android a companiei. Zvonurile sugerează că Mi MIX 4 ar putea fi lansat în luna august.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult