Xiaomi nu va lansa K30 Ultra și Mi 10 Ultra în Europa

12.08.2020
Xiaomi nu va lansa K30 Ultra și Mi 10 Ultra în Europa

Xiaomi a anunțat ieri două smartphone-uri cu specificații high-end și prețuri mai mici decât concurența: Mi 10 Ultra și modelul K30 Ultra, noul flagship al seriei sale de buget. Din păcate însă, aceste două modele vor rămâne exclusive pieței din China, conform companiei. Se pare că acestea nu vor fi nici măcar rebranduite sub forma altor modele din game precum Poco pentru disponibilitate în alte țări.

Redmi K30 Ultra este un smartphone puternic, la limita între mid-range și premium

Informațiile vin de la GSM Arena, care susține că un reprezentant Xiaomi a confirmat că aceste modele vor rămâne exclusive pieței din China.

Cu un preț care pornește de la 1.999 yuan în China, Redmi K30 Ultra este un smartphone pe care cu siguranță mulți utilizatori din Europa și l-ar dori. Acesta este livrat cu un chipset Dimmensity 1000+, modelul care ocupă locul al doilea în topul celor mai performante procesoare al AnTuTuAnTuTu: TOP 10 cele mai puternice procesoare de smartphone în 2020, cu 6 sau 8 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare internă.

De asemenea, acesta integrează un ecran AMOLED de 6,67” cu refresh rate la 120 Hz și fără notch. Camera frontală este retractabilă, în consecință. Dar totuși vorbim despre un ecran cu luminozitate de 1.200 nits, la fel ca unele dintre cele mai performante telefoane de pe piață. Mai mult, acesta vine cu un acumulator de 4.500 mAh și încărcare rapidă la 33W, cât și cu un sistem de patru camere foto.

Acesta din urmă este însă unul de mid-range, cu senzor principal de 64 megapixeli, ultra-wide de 13 megapixeli, un senzor macro de 5 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli.

Chiar dacă nu s-ar lansa la prețurile din China, atât Redmi K30 Ultra, cât și Xiaomi Mi 10 Ultra ar fi oferte foarte bune pentru utilizatori, în special în comparație cu concurența din piață, care cere cu câteva sute de dolari în plus pentru specificații similare. O nouă informație despre Mi 10 Ultra ar fi că acesta folosește un panel OLED produs de TCL, nu de Samsung, LG sau BOE, principalii furnizori de ecrane din piață.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult