Xiaomi oferă banii înapoi tuturor celor care au cumpărat primul model Mi 1 la precomandă

12.08.2021
Xiaomi oferă banii înapoi tuturor celor care au cumpărat primul model Mi 1 la precomandă

Xiaomi Mi 1, primul telefon al celebrului producător de smartphone-uri chinez, s-a lansat în urmă cu 10 ani. Compania a vândut la momentul respectiv 184.600 de unități ale dispozitivului la pre-comandă, în ciuda faptului că acesta era un dispozitiv de la o companie „tânără”, fără experiență în domeniu. Pentru a mulțumi fanilor care au susținut compania la început, Xiaomi anunță că va da înapoi toți banii celor care au făcut precomenzi în 2011 pentru primul său telefon mobil.

La aniversarea de 10 ani de la primul telefon Xiaomi, compania oferă fanilor banii înapoi

Desigur, această ofertă va fi disponibilă doar în China, unde telefonul era disponibil. La momentul apariției. Xiaomi Mi 1 costa 1.999 yuan, adică aproximativ 262 de euro la cursul de astăzi. În total, Xiaomi va oferi înapoi celor care au comandat telefonul în urmă cu 10 ani și care doresc să își primească banii înapoi aproximativ 370 de milioane de yuan, sau aproape 50 de milioane de euro.

Banii nu vor fi însă oferiți în cash, ci în credit pe magazinul Xiaomi. Fanii vechi ai brandului vor putea astfel să își achiziționeze noi telefoane, tablete sau accesorii Xiaomi din ofertă. Nu este însă clar cum poți dovedi că ai cumpărat telefonul original la precomandă în urmă cu 10 ani, întrucât probabil că mulți dintre fani probabil că nu au păstrat facturile sau chitanțele atât de mult timp.

Telefonul Xiaomi Mi 1, lansat în 2011, era echipat cu un procesor Qualcomm MSM8260, dual-core, la 1,7 GHz, folosea 1 GB memorie RAM și beneficia de 4 GB stocare internă. Ecranul de 4″ avea rezoluție 854 x 480 pixeli și beneficia de o cameră foto de 8 megapixeli. Totul era alimentat de un acumulator de 1,930 mAh, iar sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread folosea interfața MIUI 2.3, care era inspirată de iOS-ul de la Apple.

Această veste vine atât la aniversarea de 10 ani de la primul telefon Xiaomi, cât și la scurt timp după ce compania chineză a depășit pentru prima dată Samsung în vânzări de smartphone-uri la nivel global, în luna iunie. Xiaomi este acum lider de piață și în România, conform unui studiu Canalys, compania livrând mai multe smartphone-uri în trimestrul al doilea decât Samsung către magazine.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult