Xiaomi, lider de piață în România. Producătorul chinez a întrecut Samsung

06.08.2021
Xiaomi, lider de piață în România. Producătorul chinez a întrecut Samsung
foto: Profimedia

Xiaomi își revendică și primul loc pe piața din România în trimestrul al doilea din 2021 pe piața de smartphone-uri. Compania citează un studiu de piață realizat de Canalys, care desemnează Xiaomi drept lider de piață în perioada aprilie-iunie pe plan local. Vânzările Xiaomi s-au triplat față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce Apple și Samsung au scăzut semnificativ. Oppo, de asemenea, pare să se bucure de o creștere semnificativă, chiar mai mare decât cea a Xiaomi.

Xiaomi a devenit brandul numărul 1 pe piața din România în T2 2021

Studiul de piață Canalys prezintă Xiaomi în fruntea clasamentului pe piața de telefoane din România, cu 30% din total, cu o creștere în vânzări de 205% față de trimestrul al doilea din 2020. Samsung, fostul lider al pieței, scade pe locul al doilea cu 26% din totalul de vânzări și o scădere în vânzări de 54% față de T2 2020.

Oppo pare însă să fie devăratul învingător în acest clasament. Compania chineză, care a intrat pe piața din România abia la începutul anului trecut, deja ocupă locul al treilea, cu 10% din piață și o creștere de la an la an cu 428%. Oppo întrece astfel și Apple, care scade pe locul al patrulea în T2 2021, cu 9% din totalul vânzărilor și o scădere de 28%.

Lenovo este o altă surpriză interesantă în acest top. Compania și-a dublat vânzările din 2021 față de aceeași perioadă din 2020, cu o creștere de 103%, pentru 5% din totalul smartphone-urilor vândute în România în această perioadă de trei luni. Lenovo nu vinde smartphone-urile  sale sub brand propriu, alegând să se concentreze pe brandul american Motorola, pe care l-a cumpărat în urmă cu mai mulți ani de la Google.

În afară de primul loc în România, Xiaomi a fost desemnat și cel mai mare producător de telefoane de pe piața din Europa și ocupă locul al doilea mondial, în urma Samsung. De altfel, doar luna iunie, compania a depășit Samsung în vânzări la nivel global.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult