Xiaomi pregătește lansarea MIX Fold 2, un model pliabil cu corp foarte subțire

10.08.2022
Xiaomi pregătește lansarea MIX Fold 2, un model pliabil cu corp foarte subțire

Xiaomi se pregătește să ofere o alternativă la modelul Galaxy Z Fold4, care urmează să fie anunțat oficial astăzi, 10 august. Evenimentul de lansare al brandului chinez este programat chiar pentru mâine, 11 august, în China, unde compania va prezenta MIX Fold 2, care pare a fi cel mai subțire model de telefon pliabil din piață. Primele imagini cu acesta sugerează că fiecare jumătate este cu doar puțin mai groasă decât o simplă mufă USB-C.

MIX Fold 2 va fi unul dintre multele modele pliabile lansate în această perioadă

Deși a fost cam „liniște” pe piața de dispozitive pliabile în ultima jumătate de an, doar Huawei aducând pe piață un model nou, Mate Xs 2, în următoarele două zile urmează să vedem nu mai puțin de patru modele noi. Două vor veni de la Samsung, cu noile variante Flip și Fold, în timp ce celelalte două vor fi prezentate de companii din China. Lenovo va lansa Razr 2022, concurent pentru Flip4, sub brandul Motorola, iar Xiaomi vine cu o alternativă la Fold4 sub forma lui MIX Fold 2.

Dacă modelele Galaxy Z Fold de până acum au ales un design nu tocmai compact, cu fiecare jumătate pliabilă de grosime similară cu un smartphone obișnuit, telefonul arătând ca două Galaxy S suprapuse, din laterală, noul MIX Fold 2 de la Xiaomi încearcă să aducă grosimea telefonului pliat mai aproape de cea a unuia obișnuit. Astfel, se zvonește o grosime de puțin peste 5mm pentru fiecare jumătate, pentru un total de 10mm în grosime, adică similar cu ce vedem și pe telefoane recente, precum Zenfone 9.

 

Specificațiile noului telefon pliabil de la Xiaomi sunt dintre cele mai înalte

Nu știm însă ce efecte ar putea avea grosimea scăzută în performanța telefonului. Putem presupune că va integra o baterie mai mică, sau camere mai puțin performante. Lista de specificații scăpată pe internet sugerează însă că ecranele vor fi de aceleași dimensiuni precum pe modelul MIX Fold 1: 8” pliabil și 6,5” exterior, ambele echipate cu paneluri OLED la 120 Hz și tehnologie LTPO. Desigur, la interior am putea să găsim Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM, 512 GB sau 1 TB stocare și încărcare rapidă la 56W. Probabil că bateria de 5.020 mAh de pe originalul MIX Fold nu va „supraviețui” tranziției.

Alături de Mi MIX Fold 2, Xiaomi se pregătește să lanseze și alte două dispozitive: o pereche de căști true wireless Buds 4 Pro, și o tabletă de productivitate Pad 5 Pro 12,4”. Lansarea va avea loc mâine, 11 august, în China, începând cu ora 14:00 a României.

sursa: Phone Arena, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult