Xiaomi pregătește Mi Mix Fold, un rival Galaxy Z Fold

16.06.2021
Xiaomi pregătește Mi Mix Fold, un rival Galaxy Z Fold

Dezvăluit în luna martie ca și telefon-concept, Mi Mix Fold primește listă extinsă cu specificații și preț la vânzare.

Mi Mix Fold este alternativa Xiaomi pentru Galaxy Z Fold, un smartphone pliabil cu design tip-clapetă care, sfidând așteptările, nu a reușit să se impună în mod convingător.

Potrivit zvonurilor, Mi Mix Fold va costa „doar” 1500 dolari, fiind considerabil mai ieftin decât alternativa Samsung cu preț de 2000 dolari. Tot din zvonuri aflăm și un posibil termen de lansare, fixat pentru a doua jumătate a anului viitor.

Ce putem spune este că Mi Mix Fold nu va fi disponibil în tot atâtea regiuni ca și rivalul Samsung, Xiaomi favorizând în primul rând piețele asiatice și abia apoi pe cele vestice. În mod evident, vestea  este pe placul Samsung, compania deținând oricum o rețea de distribuție mai bine dezvoltată.

Faptul că dispozitivul ar putea fi mai dificil de reparat pe garanție în anumite regiuni ale lumii nu este un motiv de bucurie, însă dotările hardware propuse la un nivel de preț apropiat produselor smartphone convenționale este un element de atracție de necontestat.

Mi MIX Fold este un telefon bazat pe Snapdragon 888, nu un procesor proprietar, așa cum credeam inițial. Se pare că cei de la Xiaomi au preferat să renunțe la dezvoltarea de hardware propriu pentru următorul smartphone high-end, optând pentru o soluție furnizată de unul dintre producătorii consacrați.

Configurația hardware include 12 sau 16 GB memorie RAM LPDDR5 și 256 sau 512 GB stocare internă pe format UFS 3.1. Tot la capitolul hardware intern intră și acumulatorul de 5000 mAh cu încărcare la 67W, cât și un sistem de răcire avansat. Lista dotărilor este completată cu cameră foto de 108MP și ecran OLED de 120Hz, furnizat de Samsung. Nici ecranul exterior, non-pliabil, nu rămâne mai prejos, funcționând cu rată de împrospătare la 90Hz,

Deocamdată, nu este clar când sau dacă acest model de smartphone va fi lansat în afara Chinei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult