Xiaomi pregătește un telefon cu cameră de 200 megapixeli și cel mai puternic procesor Qualcomm: SD8450

04.07.2021
Xiaomi pregătește un telefon cu cameră de 200 megapixeli și cel mai puternic procesor Qualcomm: SD8450

Senzorii foto de 200 megapixeli au intrat în discuție publică încă de anul trecut. Samsung, compania care face și senzorii de 108 megapixeli pe care i-am tot văzut în ultimii ani pe diverse modele de smartphone-uri, pare să pregătească un senzor de 200 megapixeli pentru telefoane mobile, iar Xiaomi, unul dintre partenerii săi cei mai importanți, ar putea fi prima companie care aduce un telefon cu o astfel de componentă pe piață.

Xiaomi va integra cele mai noi tehnologii disponibile

Conform Digital Chat Station, leaker din China, care oferă deseori informații despre dispozitive încă nealanste, Xiaomi are în plan lansarea unui smartphone cu senzor foto de 192 de megapixeli. Acesta ar folosi un sistem de pixel binning de 16 la 1 pentru a scoate fotografii la 12 megapixeli la calitate înaltă, cu zgomot de imagine scăzut și luminozitate mai înaltă în condiții de iluminare slabă. De asemenea, acest senzor ar trebui să permită realizarea unui zoom prin crop de până 4x fără pierderea calității, cu trepte între 1 și 4x.

Telefonul pare să fie în plan pentru sfârșitul anului în curs sau începutul anului viitor, întrucât acesta ar trebui să folosească chipset-ul SM8450 de la Qualcomm, procesorul care va înlocui în piață modelul Snapdragon 888. În general, Qualcomm lansează noi procesoare la începutul lunii decembrie, iar Xiaomi este printre primele companii care aduce dispozitive echipate cu acestea pe piață pe la finalul lunii decembrie sau prin ianuarie. Așa s-a întâmplat și cu modelul Xiaomi Mi 11 anul trecut. Noul procesor ar folosi procesul de fabricație pe 4nm cu nuclee Kryo 780 (folosind arhitectura ARMv9), un cip grafic nou, Adreno 730 și un procesor de imagine Spectra 680, alături de modem-ul Snapdragon X65 cu viteze de până la 10 Gbps.

Acesta are șansele să fie cel mai performant smartphone în momentul apariției, din toate punctele de vedere (CPU, GPU, cameră, etc.). Rămâne de vâzut însă dacă acest telefon va fi un simplu concept, așa cum au fost și alte modele de la Xiaomi, precum Mi MIX Alpha, sau dacă va fi un dispozitiv care va fi lansat direct pe piață. Cert este că dacă acest model va folosi un senzor foto Samsung de 192 megapixeli, sunt șanse foarte mari ca următorul Galaxy S22 Ultra să beneficieze de o cameră similară.

sursa: Sparrownews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult