Xiaomi, producătorul de telefoane numărul 1 în lume în luna iunie

06.08.2021
Xiaomi, producătorul de telefoane numărul 1 în lume în luna iunie
foto: Profimedia

Xiaomi este acum producătorul de smartphone-uri de pe locul al doilea în lume după un trimestru 2 de succes, și primul producător din Europa pentru perioada aprilie-iunie 2021. Se pare însă că tot Xiaomi a reușit o performanță neașteptată la începutul verii la nivel mondial. Un nou raport Counterpoint plasează Xiaomi drept compania numărul 1 în lume la vânzări de smartphone-uri în luna iunie, întrecând Samsung și Apple.

Xiaomi a întrecut pentru prima dată Samsung la nivel global

Această victorie vine după scăderi în vânzări pentru Samsung și Apple la începutul verii, în timp ce vânzările Xiaomi au crescut cu 26% în iunie față de luna mai. Analiștii Counterpoint spun că această creștere s-a datorat expansiunii companiei în piețele care erau tradițional ocupate de brandurile Huawei și Honor, precum China, Europa, Orientul Mijlociu și Africa. De asemenea, piețele din China, Europa și India și-au revenit în luna iunie, în timp ce Samsung a scăzut în vânzări din cauza stocurilor limitate.

Și în China, Xiaomi reușește să fie producătorul care înregistrează cea mai mare creștere, datorată în special prezenței în spațiul offline, cu produse disponibile la raft și orientarea către orașe mai mici din regiune. Modelele cele mai bine vândute în China sunt Redmi 9, Redmi Note 9 și Redmi K, modele de buget.

xiaomi iunie 2021

Problemele de stocuri pentru Samsung sunt datorate însă unui nou val de COVID-19 în Vietnam, unde compania produce o parte din dispozitive. Estimările sunt momentan că Samsung va recupera terenul pierdut odată ce producția sa din Vietnam își revine.

Pentru luna iunie, vânzările Xiaomi au reprezentat 17,1% din piața mondială de smartphone-uri, în timp ce Samsung a avut doar 15,7% din vânzări. Apple, a venit pe locul al treilea, la distanță mică față de Samsung, cu 14,3% din piața de smartphone-uri la nivel global, raportează Counterpoint Research.

sursa: Counterpoint Research

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult