Xiaomi produce cel mai puternic smartphone din lume, cu un preţ care porneşte de la 360 de dolari

17.06.2019
Xiaomi produce cel mai puternic smartphone din lume, cu un preţ care porneşte de la 360 de dolari

În fiecare lună auzim noi informaţii despre „cel mai puternic” telefon de pe piaţă, iar lansarea noului Redmi K20 Pro, un nou flagship de buget de la Xiaomi, pune acest model pe locul întâi. Xiaomi spune că a reuşit să obţină un scor mai mare decât cel mai puternic model de luna trecută, ZTE Nubia Red Magic 3 şi chiar şi decât un alt model produs de Xiaomi, cu acelaşi hardware la bază: modelul Mi 9.

Redmi K20 Pro este un smartphone ieftin în comparaţie cu dispozitivele de top ale producătorilor consacraţi. Vorbim despre un model echipat cu Snapdragon 855, 6 sau 8 GB RAM şi ecran de 6,4” bazat pe tehnologie OLED. Acesta porneşte de la 360 şi ajunge până la 430 de dolari în varianta de top, într-o manieră similară cu modelul POCOPHONE F1 de anul trecut.

Chiar dacă este ieftin, acesta oferă un ecran fără decupaj, cu cameră frontală retractabilă, construcţie din sticlă şi un sistem de camere triplu pe partea din spate, cu senzor de amprentă în ecran, dar şi cu un jack pentru căşti. Astfel, având în vedere componentele performante şi funcţionalitatea de top la preţ mic, este foarte surprinzător să auzim că acest model reuşeşte să fie şi extrem de performant.

Conform contului de Twitter Redmi India, modelul K20 Pro poate atinge un scor de 388.803 puncte în AnTuTu, recordul de luna trecută pentru Red Magic 3 fiind de 380.921 puncte. Astfel, acesta devine cel mai puternic smartphone de pe piaţă, cel puţin până când vor apărea noile chipset-uri de la Apple şi Huawei în această toamnă, bazate pe arhitectura 7nm+ (EUV).

Din păcate, versiunea lui K20 Pro care va ajunge în Europa, Xiaomi Mi 9T, nu vine echipată cu hardware-ul de top. Aceasta este bazată pe platforma Snapdragon 730, semnificativ mai lentă în teste de performanţă şi în jocuri video 3D. Există posibilitatea ca Xiaomi să lanseze o variantă europeană a acestui telefon sub brandul POCOPHONE, însă momentan nu au fost oferite detalii despre acesta şi nici nu am primit leak-uri noi referitoare la un POCO F2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult