Xiaomi propune un telefon de tip „slider” cu ecran flexibil

25.01.2021
Xiaomi propune un telefon de tip „slider” cu ecran flexibil

Xiaomi a terminat anul trecut cu un record de vânzări și cu speranța de a urca pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri. Cu toate acestea, compania nu prea investește mult în telefoane ieșite din comun. Tentativa Mi Mix Alpha, cu ecran pe toate părțile, a fost doar o demonstrație tehnologică, pe care nu a mai lansat-o în magazine, pe când companii precum Samsung sau Huawei deja vând telefoane pliabile. Un concept descoperit într-un brevet Xiaomi arată însă că în spatele cortinei, compania ia în considerare și design-uri mai puțin tradiționale, pe care ar putea să le aducă pe piață.

Xiaomi a mai creat și alte prototipuri cu ecrane flexibile, dar și modele slider în trecut

În timp ce alți producători au investit în ultima vreme în ecrane care se pliază de la jumătate, sau care vor putea să se ruleze pentru a transforma un ecran de tabletă într-unul de telefon, Xiaomi pare să experimenteze cu concepte de design mai vechi, aduse în anul 2021.

LetsGoDigital a descoperit un brevet Xiaomi care propune un nou smartphone cu design de tip slider. De altfel, compania a lansat un telefon de acest gen în urmă cu doar doi ani: modelul Mi Mix 3 5G, primul model cu modem de generație nouă al companiei. Totuși, un model 2021 al acestui concept ar folosi un ecran flexibil, care să se prelungească de pe partea din față pe cea din spate. Acesta ar fi un adevărat „ecran cascadă”, care ar putea afișa elemente și pe partea din spate.

Atunci când ecranul este glisat în jos apar camerele frontale și sistemul de recunoaștere facială, ecranul fiind în consecință „complet”, fără decupaje. Pe partea din spate însă, ecranul ar putea fi folosit pentru selfie-uri cu camera principală, mai performantă decât cea de pe partea din față.

Compania Xiaomi deja investește în modele pliabile, cât și în tehnologii care ar permite ascunderea camerei frontale sub ecran. Nu ar fi ieșit din comun să vedem și un astfel de dispozitiv mai ciudat, mai ales când luăm în considerare faptul că multe companii vor experimenta în următorii câțiva ani cu ecranele pliabile și flexibile, pentru a găsi următoarea formă a smartphone-urilor, care deja de aproape 15 ani sunt bazate pe un design standardizat: un ecran mare și formă dreptunghiulară.

sursa: LetsGoDigital

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult