Xiaomi extinde gama de telefoane Redmi cu un model Redmi Ultra

03.07.2020
Xiaomi extinde gama de telefoane Redmi cu un model Redmi Ultra

Noul flagship Redmi Ultra este identificat cu numele de cod „Cezanne” și pare să fie din gama Redmi K-series. Telefonul, aparent rezervat pieței din China, va fi lansat sub numele Redmi K30 Ultra, rămânând de văzut dacă o versiune „internațională” a acestuia va fi anunțată ulterior.

Deși este recomandat ca și soluție de buget, brandul de telefoane Xiaomi Redmi devine tot mai aglomerat cu produse care pot fi confundate foarte ușor cu telefoane premium. Din fericire, prețul cerut nu a ajuns chiar atât de departe, deocamdată.

Xiaomi extinde gama de telefoane Redmi cu un model „Ultra”

Până acum, seria de telefoane K30 cuprinde modelele Redmi K30 4G, K30 5G, K30 Pro și K30i 5G, toate fiind motorizate de chipseturi din seria Qualcomm Snapdragon. Astfel, saltul la un chipset MediaTek pentru modelul Redmi K30 Ultra este cu siguranță unul semnificativ, Xiaomi probabil selectând acest furnizor pe criteriul raportului superior performanță/preț.

În mod evident, soluția aleasă nu poate fi alta decât Dimensity 1000+. Realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm, acesta pune la dispoziție CPU octa-core cu 4x nuclee Cortex-A77 de înaltă performanță și 4x nuclee Cortex-A55 optimizate pentru eficiența consumului de energie. Chip-ul mai dispune de un GPU din seria Mali G77 MP9 și controller de memorie quad-channel cu suport pentru chip-uri LPDDR4X.

Lansarea unui flagship Redmi cu chipset MediaTek pare să se potrivească și cu zvonurile recente privind existența unei colaborări între Xiaomi și producătorul chinez de chipseturi, vizând dezvoltarea unor soluții 5G cu design personalizat.

Detaliile exacte ale configurației nu sunt cunoscute, însă putem aștepta să întâlnim o cameră foto bazată pe senzorul Sony IMX689 de 64MP, ecran LCD nedecupat cu rată de refresh la 144 Hz și acumulator de 4500 mAh cu funcție de încărcare rapidă.

La partea de software, probabil că vom găsi noua versiune MIUI 12, bazată pe Android 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult