Xor Titanium: un „dumb phone” de lux de 3.000 euro de la foști angajați Vertu

10.11.2020
Xor Titanium: un „dumb phone” de lux de 3.000 euro de la foști angajați Vertu

Se pare că încă există o cerere în piață pentru telefoane de lux. Cel puțin asta susține Hutch Hutchinson, co-fondatorul noului brand Xor, și fostul șef al diviziei de design în cadrul companiei Vertu. Acesta alături de foști clienți și foști angajați ai Vertu, a pus bazele unei noi companii, al cărei prim produs care va ajunge pe piață, modelul Xor Titanium, va costa în jur de 3.000 de lire sterline. Cu telefoane precum Galaxy Fold 2 sau Mate 40 RS Porsche Design pe piață, care depășesc 2.000 de euro în anumite configurații, nu prea ne mai miră un asemenea preț. Totuși, noul telefon al startup-ului britanic va fi un „feature phone”, fără funcții smart.

Xor Titanium va încerca să suplinească lipsa de pe piață a brandului Vertu

Se pare că Xor a apărut din cererea foștilor clienți Vertu care au rămas fără o astfel de alternativă pe piață. Astfel, Hutchinson a văzut oportunitatea și le-a cerut chiar acestora, clienții produselor de lux să finanțeze o nouă companie care să producă astfel de dispozitive. Iar rezultatul este un nou brand exclusivist, care își va alege clientela prin intermediul prețurilor ridicate. Fondatorul Xor spune că cei care se plâng de prețuri sunt cei care „nu sunt în target”.

Primul telefon Xor, modelul Xor Titanium va fi realizat din titan, așa cum sugerează și numele. Acesta va beneficia de antene 2G și 3G pentru apeluri și SMS-uri și nu va beneficia de foarte multe funcții avansate. Ba chiar se pare că noul telefon va fi mai puțin sofisticat din punct de vedere software decât modelele Nokia Series 40. Singura componentă care iese în evidență este un senzor pentru calitatea aerului.

Totuși, Xor Titanium va rula un Linux personalizat, care va beneficia de câteva funcții automate, pe care nu le poți activa sau dezactiva. De exemplu, acesta va asigura criptare end-to-end între utilizatorii Xor, apelurile de voce și SMS-urile fiind criptate pe 256 biți. De altfel, telefonul are și un ton de apel dedicat apelurilor securizate. De asemenea, vei putea să ștergi tot ceea ce se regăsește pe telefon de la distanță, introducând un cod secret.

Lansarea va avea loc anul viitor

Telefonul va beneficia și de încărcare wireless și este gândit drept un produs pentru cei care apreciază aceste produse ca opere de artă funcțională, decât pentru funcțiile de comunicare. Acesta ar putea fi un telefon pentru cei care vorbesc mult, promițând până la 5 zile de autonomie. Așteptările sunt ca acest model să fie folosit ca un telefon secundar pentru afaceriști, sau un accesoriu pentru cei care cumpără de obicei ceasuri de lux sau mașini scumpe.

xor titanium car

Lansarea Xor Titanium era inițial programată pentru finalul anului 2020, însă acum, din cauza pandemiei, lansarea a fost mutată pentru începutul anului 2021.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult