Xperia XZ2 Compact ar putea beneficia de display 18:9 şi design cu margini mai subţiri

01.02.2018
Xperia XZ2 Compact ar putea beneficia de display 18:9 şi design cu margini mai subţiri

Cel mai mare punct negativ al dispozitivelor mobile de la Sony este design-ul cu margini foarte groase în jurul display-ului. Chiar şi cele mai noi telefoane Xperia, lansate după ce companii precum Samsung, LG şi Xiaomi au prezentat modele cu display edge-to-edge păstrează această tradiţie, însă acest lucru ar putea să se schimbe din această primăvară, câteva detalii despre un presupus model Xperia XZ2 Compact sugerând că vom avea de a face cu un telefon cu un raport ecran-corp mult mai mare.

Un telefon Sony a trecut pe la comisia FCC din Statele Unite, listarea din baza de date a instituţiei prezentând câteva detalii interesante despre dimensiunile acestuia, fără însă să publice şi imagini cu dispozitivul. Documentul FCC spune că ecranul măsoară 5” în diagonală, sugerând că avem de a face cu un model din seria „Compact” cu display pe format 18:9, cel mai mic dispozitiv Xperia din gama high-end oferind în trecut display de 4,7” cu format 16:9. De asemenea, dimensiunile telefonului au crescut puţin pe înălţime, însă au scăzut pe lăţime. Cu 5,31 x 2,53 inch (Înălţime x lăţime) faţă de 5,1 x 2,6 inch pentru modelul XZ1 Compact.

Ce nu ştim cu exactitate este hardware-ul intern, însă Sony obişnuieşte să pună chiar şi pe cel mai mic model din gamă procesoare de top şi camere foto performante. Zvonurile despre modelele XZ2 sugerau în trecut că vom avea de a face cu chipset Snapdragon 845, 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă, cameră duală de 19 megapixeli şi probabil un acumulator de 3.000 mAh. Dacă aceste informaţii se confirmă, Sony ar putea avea pe piaţă cel mai interesant smartphone „mic”, cu un design nou şi hardware de top.

Toate indiciile sugerează că lansarea noii game de smartphone-uri Sony Xperia XZ2 va avea loc la Mobile World Congress.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult