ZenFone 5Z: ASUS confirmă update-ul la Android 9.0 Pie pentru flagship-ul său

20.11.2018
ZenFone 5Z: ASUS confirmă update-ul la Android 9.0 Pie pentru flagship-ul său

Dacă este un capitol la care ASUS reuşeşte să întreacă alţi producători de pe piaţa de smartphone-uri, atunci acela este suportul software. Compania a obişnuit utilizatorii cu două sau chiar trei actualizări de software importante pe parcursul „vieţii” unui dispozitiv pe piaţă, iar gama ZenFone 5 urmează să treacă la noul Android 9.0 Pie. Evident, primul la rând este modelul său flagship, ZenFone 5Z.

ASUS a confirmat de curând că ZenFone 5Z este primul la rând din portofoliul ASUS pentru actualizare la Android 9.0. Prima publicaţie care a raportat acest anunţ este Gadgets360 din India, care poate confirma că update-ul va fi lansat în luna ianuarie pentru dispozitivele cu numărul de model ZS620KL. Cel mai probabil, actualizarea va veni şi cu o nouă variantă de Zen UI, interfaţa proprietară ASUS, nu foarte apreciată în rândul utilizatorilor.

Pe lângă optimizările specifice variantelor noi de Android, precum o mai bună economisire a energiei electrice şi funcţii noi precum Do Not Disturb, noul update va adăuga şi alte noi elemente de interfaţă. De exemplu, volumul va fi acum afişat pe o bară verticală, la marginea display-ului, o poziţie mult mai confortabilă şi o nouă metodă mai simplă pentru funcţionalitatea copy/paste. Navigaţia prin gesturi de la Google nu a fost încă confirmată pentru acest update. Evident, noul update va oferi şi cel mai nou update de securitate de la Google la momentul lansării.

Având în vedere că seria ZenFone 5 include mai multe dispozitive, cu siguranţă actualizările pentru acestea vor urma, inclusiv un update pentru ROG Phone, cel mai puternic smartphone din portofoliul companiei şi totodată cel mai sofisticat.