ZenFone 6 este primul model ASUS care primește Android 11

30.12.2020
ZenFone 6 este primul model ASUS care primește Android 11
Zenfone 6

ASUS a reușit să lanseze în 2020 două telefoane care ne-au surprins, dar din motive diferite. ROG Phone 3 a reprezentat o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare, în timp ce ZenFone 7 a fost unul dintre cele mai ușor de recomandat terminale ale anului, fiind livrat cu performanță de top și o cameră rotativă performantă. Totuși, niciunul dintre aceste modele nu va primi Android 11 imediat, întrucât un alt telefon ASUS este primul programat: ZenFone 6 din 2019, un telefon care ne-a plăcut foarte mult la momentul lansării.

ASUS începe lansarea Android 11 pe ZenFone 6

Se pare că ASUS preferă să aducă prima dată Android 11 pe ZenFone 6, întrucât are o experiență mai lungă de dezvoltare software pe platforma sa. Telefonul a fost lansat cu Android 9 preinstalat și a primit update la Android 10 între timp. Astfel, ultimul său update important de software, Android 11, a început deja lansarea în Taiwan și va fi lansat în curând și în restul lumii.

ZenFone 6 este însă un smartphone care încă nu este depășit din punct de vedere al performanței. Procesorul Snapdragon 855 este în continuare destul de puternic pentru a asigura viteza necesară unei utilizări confortabile în orice tip de aplicații, indiferent de cât de complexe sunt. Desigur, jocurile rulează foarte bine încă pe acest procesor. Camera foto ar fi singurul dezavantaj în 2020, întrucât chiar și camerele de pe ZenFone 7 sunt semnificativ mai performante.

Desigur, faptul că ZenFone 6 este primul model ASUS care primește update-ul la noul Android nu înseamnă că vom aștepta foarte mult în plus pentru lansarea acestuia pe ZenFone 7 și ROG Phone 3. ASUS se laudă cu noi elemente de interfață pe noul Zen UI pentru Android 11, cât și cu noile funcții ale sistemului de operare, precum compatibilitatea cu Chat Bubbles, care transformă orice aplicație de chat într-una care poate rămâne tot timpul pe ecran, așa cum face Facebook Messenger.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult