ZTE anunță Axon 20 4G, un nou telefon cu cameră sub ecran

19.11.2020
ZTE anunță Axon 20 4G, un nou telefon cu cameră sub ecran

ZTE Axon 20 5G este primul telefon de pe piață care ascunde camera foto frontală în spatele ecranului. Telefonul a fost dezvăluit în urmă cu doar câteva luni, însă acesta este în continuare exclusiv pieței din China. Se pare însă că ZTE dorește să aducă și o variantă fără 5G pe piață, anunțând modelul Axon 20 4G, care este echipat cu un chipset exotic, dar care ar trebui să ofere o performanță de medie, chiar dacă sub cea a lui Snapdragon 765G de pe modelul original.

Axon 20 4G beneficiază de un procesor „exotic”

Axon 20 4G de la ZTE arată la exterior identic cu varianta 5G. Avem un ecran mare, de 6,92” pe partea din față, cu rezoluție Full HD+, care nu este întrerupt de niciun decupaj. Asta pentru că în partea de sus, ecranul are o zonă semi-transparentă, prin care camera foto frontală poate să realizeze fotografii, fără să schimbe prea mult fidelitatea afișării. Desigur, acea zonă iese în evidență, dacă știi la ce să te uiți.

Dar cel mai interesant lucru la acest telefon este chipset-ul Unisoc Tiger T618, un model care integrează două nuclee Coretx-A75 la 2 GHz și șase nuclee Coretx-A55, tot la 2 GHz. Asta înseamnă că va fi în teorie mai rapid decât Snapdragon 765G în activități care nu sunt extrem de intensive, care pot rula pe nucleele eficiente, dar mai lent în aplicațiile mai „grele”, având cu 400 MHz în minus. Fiind probabil un chipset de buget, acesta beneficiază doar de un modem 4G.

Și de fapt cam acestea sunt singurele lucruri interesante la noul ZTE Axon 20 4G. Ecranul este unic pe piață în acest moment și probabil că va rămâne așa până în 2021, când alte companii vor adopta această tehnologie. Iar procesorul de la Unisoc s-ar putea dovedi a fi o alternativă bună pentru producătorii care doresc să ofere performanță mid-range la un preț accesibil.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult