ZTE Axon 20 5G va fi primul telefon cu cameră sub ecran. Iată când se lansează

17.08.2020
ZTE Axon 20 5G va fi primul telefon cu cameră sub ecran. Iată când se lansează

Nu a durat mult de la mesajul CEO-ului ZTE până la o confirmare oficială. Producătorul chinez de telefoane și echipamente telecom plănuiește să lanseze primul smartphone cu o cameră foto frontală ascunsă în spatele display-ului OLED. Acesta se va numi ZTE Axon 20 5G și acum știm măcar când va fi anunțat. Compania a programat un eveniment de prezentare pentru data de 1 septembrie 2020, unde vom afla toate detaliile despre acest model inovativ.

ZTE Axon 20 5G va fi primul telefon din lume cu cameră sub ecran

În ultimii câțiva ani, mai mulți producători au vorbit despre sau chiar au prezentat tehnologii care pot ascunde camera frontală în spatele ecranului. Unii producători au ales calea mai ușoară, folosind o cameră care este ascunsă folosind un motoraș. Această soluție vine însă cu alte dezavantaje: imposibilitatea de a oferi rezistență la apă și praf, de exemplu.

Astfel, producătorii de display-uri au început să lucreze la soluții care să permită unei camere poziționată sub ecran să poată capta lumina chiar dacă este aparent acoperită. Soluțiile par să propună realizarea unei părți a ecranului folosind o peliculă semi-transparentă, care să poată fi acoperită de conținutul de pe ecran atunci când camera nu este folosită.

Visionox, un producător chinez, a prezentat această tehnologie pe care deja o oferă producătorilor de smartphone-uri, iar ZTE pare să fie primul său partener care aduce un astfel de smartphone pe piață.

Momentan nu știm foarte multe despre noul ZTE Axon 20 5G pe cale oficială, în afară de faptul că are un ecran complet și cameră sub acesta. „Pe surse”, informațiile spun că telefonul ar trebui să fie echipat cu un ecran de 6,92” cu rezoluție Full HD+, un chipset mid-range cu frecvență la 2,4 GHz (probabil Snapdragon 765 sau Dimmensity 820), 12 GB memorie RAM, baterie de 4.120 mAh și cameră principală de 64 megapixeli.

Din imaginea publicată de ZTE, putem distinge un telefon fără un design foarte complicat, cu un ecran neîntrerupt și cu toate cele trei butoane, power, volum jos și volum sus, poziționate pe partea din dreapta. Restul de detalii le aflăm peste două săptămâni.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult