ZTE Blade A3 Prime: un nou telefon cu baterie detașabilă

12.06.2020
ZTE Blade A3 Prime: un nou telefon cu baterie detașabilă

Apple a venit în 2007 cu o idee nemaivăzută până atunci în domeniul telefoanelor mobile. Compania nu oferea posibilitatea de a schimba bateria. Alte companii au râs atunci și chiar au folosit această capabilitate drept factor diferențiator. În timp însă, toate au ajuns la aceeași concluzie. Pentru a crea un dispozitiv cât mai compact și cât mai bine protejat de factori externi, bateria trebuie să fie „sigilată” la interior. Din acest motiv, faptul că producătorul ZTE lansează Blade A3 Prime, care permite schimbarea bateriei, este ceva cu adevărat surprinzător.

ZTE Blade A3 Prime este un telefon cu baterie detașabilă în 2020

ZTE a lansat acest model în SUA, producătorul fiind unul dintre puținii din China care încă activează pe piața americană cu volume mari. Surprinzător la ZTE Blade A3 Prime, în afară de capacul detașabil care permite schimbarea bateriei, este și prețul. Telefonul costă numai 100 de dolari americani. Acesta va intra inclusiv la operatorii americani, nu doar în magazinele de specialitate.

Desigur, configurația telefonului este foarte limitată din punct de vedere al performanței. Vorbim despre un chipset MediaTek Helio A22, 2 GB memorie RAM și un ecran „mic” pentru zilele noastre de 5,45”. Ecranul este de asemenea bazat pe tehnologia LCD, deci o soluție de buget, cu ecran HD. Bateria care poate fi scoasă are capacitate de 2.660 mAh, iar camerele foto au rezoluție de 8 mp pe spate și 5 megapixeli pe față.

zte blade a3 prime

Față de telefoanele din ultima perioadă produse de companii din China, ZTE Blade A3 Prime vine cu o singură cameră pe partea din spate. Este clar că producătorul a încercat să facă tot posibilul să țină costurile de producție cât mai scăzute. Cum era de așteptat însă, telefonul rulează Android 10 din fabrică. Unii producători nici acum, la aproape un an după lansarea acestui software, nu oferă pe modelele de buget.

ZTE Blade A3 prime pare să fie un smartphone „de urgență”, pe care să îl ai la îndemână dacă se întâmplă vreodată ca telefonul principal să cedeze sau să îl pierzi. Faptul că vine cu un acumulator detașabil pare însă să fie atracția principală, putând păstra acest telefon multă vreme, atât timp cât ai unul sau doi acumulatori de rezervă prin sertar, pentru a-l înlocui pe cel vechi dacă se degradează în timp.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult