ZTE Grand S3 – smartphone cu funcţie de scanare a retinei

ZTE Grand S3 - smartphone cu funcţie de scanare a retinei

Fără nici o legătură cu celebrul telefon Galaxy S III, noul model Grand S3 produs de ZTE se numără printre primele telefoane care includ funcţie pentru scanarea retinei, propusă ca metodă alternativă pentru deblocarea ecranului şi autentificarea în aplicaţiile de Android.

Smartphone premium, dar cu preţ atractiv, ZTE Grand S3 este deja la vânzare în magazinele din China, urmând să ajungă şi în marile pieţe occidentale la o dată ulterioară, relansat într-o versiune care încorporează sistemul Eyeprint ID, furnizat în urma unui parteneriat încheiat între ZTE şi dezvoltatorul EyeVerify.

ZTE Grand S3

Dacă în cazul sistemelor de autentificare pe bază de amprentă este folosit un dispozitiv de scanare dedicat, ascuns sub butonul Home sau plasat sub ecran, în cazul de faţă funcţia de scanare a retinei este implementată folosind camera frontală a telefonului mobil, adaptată folosind un grup de lentile adecvat acestui scop. Fără costuri prea mari de implementare, sistemul ar trebui să ofere utilizatorilor o modalitate mai sigură pentru deblocarea ecranului şi autentificarea în aplicaţii, scăpând astfel de tastarea parolelor sau a codului pin.

Lăsând la o parte sistemul de autentificare retinală, ZTE Grand S3 este un smartphone cu design atrăgător şi un set convingător de specificaţii: ecran Full HD de 5.5˝, procesor quad-core la 2.5 GHz, 3GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, slot microSD pentru expansiune şi un acumulator de 3100 mAh suficient de puternic pentru două zile de utilizare normală. Din păcate la partea de software lucrurile nu stau la fel de bine, ZTE Grand S3 având deocamdată la dispoziţie doar versiunea Android 4.4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult