Zvon: iPhone 13 va putea fi deblocat cu mască pe față și ochelari aburiți

27.08.2021
Zvon: iPhone 13 va putea fi deblocat cu mască pe față și ochelari aburiți
foto: FrontPageTech.com x RendersByIan

Se pare că noul sistem Face ID de pe iPhone 13 nu va fi doar diferit prin prisma dimensiunilor reduse, care, în consecință, vor duce la un decupaj mai mic în partea de sus a ecranului. Noi informații neoficiale sugerează că noile telefoane Apple vor avea un sistem de recunoaștere facială semnificativ îmbunătățit, care ar putea să rezolve unele dintre problemele acestui sistem de autentificare cauzate de pandemie.

Sistemul Face ID de pe iPhone 13 va fi semnificativ îmbunătățit

Front Page Tech, site-ul „leaker-ului” profesionist Jon Prosser, a dezvăluit într-un nou articol faptul că Apple testează deja pe telefoanele deja lansate un accesoriu intern care beneficiază de pe urma noilor tehnologii Face ID din iPhone 13. Dispozitivul se atașează pe iPhone 12 ca o husă și adaugă un sistem Face ID extern în partea de sus. Senzorii sunt dispuși pe acest accesoriu la fel ca pe planurile pentru iPhone 13, sugerând că este un test al noilor tehnologii.

Se pare că îmbunătățirile Face ID din 2021 vor permite deblocarea cu mască pe față și cu ochelari opaci sau aburiți. Nu este însă clar cum va putea realiza acest lucru, dacă include noi senzori, sau pur și simplu sunt folosite alte metode software prin care să detecteze forma feței, chiar dacă este acoperită parțial.

De asemenea, nu este tocmai clar dacă aceste funcții vor fi disponibile pe iPhone 13 imediat, sau dacă vor fi adăugate printr-un update de software mai târziu. Cert este că Apple a înțeles că realitatea ultimilor aproape doi ani de pandemie a dat bătăi de cap utilizatorilor de iPhone, care nu au putut să își deblocheze telefonul decât cu parolă, sau, mai recent, cu un Apple Watch.

Tot cert este și faptul că Apple nu pare să ia în considerare întoarcerea la amprente Touch ID, integrate în buton (ca pe iPad Air) sau integrate în ecran, ci preferă să îmbunătățească tehnologia de recunoaștere facială.

sursa: FPT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult