Zvon: OnePlus și OPPO dezvoltă acum telefoane la comun. Software-ul va rămâne separat

21.01.2021
Zvon: OnePlus și OPPO dezvoltă acum telefoane la comun. Software-ul va rămâne separat

După ce în 2020 Pete Lau, CEO-ul OnePlus, a fost pus la conducerea unei noi organizații interne din cadrul BBK Electronics, OPLUS, care supervizează brandurile OnePlus, OPPO și Realme. Scopul era realizarea unei oferte de telefoane care să nu creeze concurență între cele trei branduri pe piață. Acum însă, echipele OnePlus și OPPO vor fi mai bine integrate, conform zvonurilor, care spun că dispozitivele celor două branduri vor fi dezvoltate „la comun”.

Telefoanele OnePlus și OPPO ar putea deveni foarte similare în viitorul apropiat

Conform DoNews, care citează surse anonime din interiorul OPPO, încă din luna decembrie această companie și OnePlus lucrează la comun pe partea de cercetare și dezvoltare. Practic, telefoanele celor două entități sunt dezvoltate de aceeași echipă de ingineri la nivel hardware, iar acest lucru ar putea însemna că următoarele modele pe care ambele le vor lansa în viitorul apropiat vor fi foarte similare.

Totuși, cele două branduri vor rămâne în continuare separate. Asta înseamnă că telefoanele Oppo și OnePlus vor rămâne separate pe piață, în timp ce modelele fiecărei companii vor avea în continuare capabilități proprii, care nu se regăsesc pe celelalte dispozitive. Mai mult, la capitolul software, cele două companii vor continua să își dezvolte versiunile de Android independent. OPPO va realiza în continuare ColorOS, în timp ce OnePlus va continua cu Oxygen și Hydrogen OS.

Efectele pe termen lung a acestei inițiative vor fi văzute, cel mai probabil, în următoarele câteva luni. Probabil că modelele OnePlus 9 și OPPO Find X3 vor merge în aceeași direcție ca până acum, însă probabil că modelele din toamnă vor fi mai similare din punct de vedere hardware între ele.

Momentan nici OPPO și nici OnePlus nu au confirmat această mișcare. Totuși, astfel de schimbări interne nu sunt de obicei comunicate în public, întrucât dezvoltarea telefoanelor este de obicei oricum un proces destul de secret, ferit de ochii publici. Toate informațiile pe care le primim despre smartphone-uri înainte de lansare sunt din leak-uri de la persoane cu acces la planuri sau direct la dispozitive.

via GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult