Apple achiziţionează PrimeSense, părinţii sistemului de control 3D prin gesturi Kinect

25.11.2013
Apple achiziţionează PrimeSense, părinţii sistemului de control 3D prin gesturi Kinect

După mai multe luni de speculaţii, Apple a confirmat achiziţia companiei israeliene PrimeSense, creatoarea sistemului de control tridimensional prin gesturi Kinect. Apple şi-a exprimat de multă vreme interesul pentru tehnologiile de control prin gesturi afirmând că acestea sunt optime pentru controlul echipamentelor electronice sau al sistemelor interactive auto, de prea multă vreme speculatul televizor Apple putând fi primul produs care-l va folosi.

Compania PrimeSense este specializată în realizarea de senzori optici şi cipuri de procesare pentru sistemele tridimensionale care permit controlul prin analiza gesturilor sau mişcărilor corporale. Cel mai celebru produs al companiei este sistemul Kinect, care a fost dezvoltat pentru Microsoft  şi consola lor Xbox 360. Microsoft a dezvoltat între timp singură versiunea actualizată pentru noua consolă Xbox One, însă tehnologia israelienilor s-a bucurat deja de un succes suficient de mare pentru a intra în vizorul Apple.

Compania a fost preluată contra sumei de 350 de milioane de dolari, primele zvonuri despre această posibilă preluare apărând în presă din cursul verii. Ca de obicei, Apple a refuzat să dezvăluie scopul acestei achiziţii, însă compania s-a arătat interesată de acest gen de tehnologie încă din 2010, când a afirmat că o vede aplicată cu succes în domeniul echipamentelor electronice, electrocasnice sau pentru sistemele de control pentru autoturisme.

Televizorul Apple, care este un proiect de a cărui existenţă se vorbeşte de ani buni fără a exista vreodată o confirmare, ar putea fi primul produs din portofoliul companiei care beneficiază de acest sistem de control. Ultimele zvonuri importante, care datează de acum aproape un an, afirmau că Apple a trecut deja la etapa hardware şi testează diverse diagonale de ecran, lansarea urmând să aibă loc cel mai devreme în 2014. De această tehnologie vor putea beneficia însă şi actualele produse iMac sau Apple TV.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News