De ce e recomandabil să-ți cumperi televizor online

29.08.2020
De ce e recomandabil să-ți cumperi televizor online

Nu doar pentru că a fost pandemia de coronavirus, shopping-ul online a cunoscut în ultimii ani o creștere semnificativă. Tot mai multă lume preferă să achiziționeze produse direct de pe telefon sau laptop, din doar câteva click-uri. Tot mai puțini oameni preferă să meargă în magazine pentru a vedea fiecare model în parte și, acolo unde este cazul, pentru a-i proba funcționarea înainte de a cumpăra.

Această metodă presupune foarte mult timp pierdut și nici nu-ți oferă garanția celui mai mic preț pe care-l puteai plăti pentru produs. Și de aceea tot mai mulți utilizatori preferă să achiziționeze produse online. Cum ar fi un televizor.

Iată, mai jos, câteva avantaje de a cumpăra un televizor online:

1. Cumperi la cel mai mic preț. Garantat

Dacă atunci când umbli din magazin în magazin pentru a cumpăra un televizor nu ai nici garanția că vei găsi cel mai mic preț, până nu le vei vizita pe absolut toate, ceea ce este aproape imposibil, atunci când cumperi un televizor online poți determina acest preț foarte simplu, comparând ofertele din magazinele online și chiar și cele fizice. Există o mulțime de aplicații și de site-uri care compară prețurile de pe diferite site-uri, care monitorizează zeci și sute de magazine și-ți va arăta locul în care găsești cel mai mic preț la televizorul dorit.

În plus, poți să-ți treci mai multe modele de televizoare în Favorite și vei primi notificări în momentul în care prețul scade. Astfel, vei fi sigur că vei cumpăra în momentul în care ai cel mai bun preț.

2. Profiți de review-urile celorlalți cumpărători

Pe site-urile marilor retaileri online, există rubrica de Review-uri, unde clienții unui anumit produs își descriu gradul de mulțumire și de interacțiune cu produsul cumpărat. Alege-ți, așadar, televizorul dorit și citește review-urile celorlalți cumpărători ai acelui televizor. Vei găsi avantajele și dezavantajele alegerii tale, precum și problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului cei care au ales același tip de televizor, de exemplu. E un bun mod de a te decide în cunoștință de cauză asupra unui produs sau a altuia.

De multe ori, vei descoperi produse pe care probabil nu le luai în calcul ca opțiune de cumpărare, dar după ce vei citi review-urile celorlalți, vei opta pentru acesta.

3. Transport gratuit acasă

Dacă vei cumpăra un televizor dintr-un magazin fizic, de cele mai multe ori trebuie să ți-l cari singur acasă. Când comanzi un televizor online nu ai această problemă, acesta venind la tine la ușă, fără bătăi de cap și de cele mai multe ori fără costuri suplimentare. În funcție de retailer și de campanii, poți să ai opțiunea să-ți ajungă televizorul favorit gratuit acasă.

Așadar, cumpărând online, nu te costă nimic, nici timp, nici bani, nici efort, să ai televizorul preferat acasă.

4. Posibilitatea de retur gratuit

Dacă din diverse motive, după un timp cuprins în 30 de zile te răzgândești cu privire la acel televizor ales de tine, ai posibilitatea să-l returnezi gratuit, fără să dai socoteală pentru motivele pentru care ai decis să faci asta.

Poți încerca astfel felul în care ți se potrivește nevoilor tale orice televizor, fără a fi obligat, într-un final, să rămâi cu el pe cap.

5. Profiți de campaniile de reducere

Dacă într-un magazin fizic, trebuie să ai un noroc chior să afli exact când sunt promoții sau scăderi de prețuri, la magazinele online este mult mai ușor, din doar câteva click-uri, să te interesezi de campaniile și ofertele de reduceri. Astfel, vei putea cumpăra un televizor online la un preț mult mai bun decât se vinde în mod normal, doar profitând de campaniile de reduceri pe care marii retaileri online le au în aproape toate perioadele anului.

Evident, cele mai mari sunt Black Friday sau Revoluția Prețurilor. Toamna, oricum, prețurile televizoarelor scad, pentru că vara cererea e cea mai mare din tot anul.

Iată, așadar, câteva din cele mai mari avantaje de a cumpăra un televizor online, în loc de a-l achiziționa dintr-un magazin fizic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult