LG Cinema 3D TV, cel mai frumos cadou de lângă brad!

LG Cinema 3D TV, cel mai frumos cadou de lângă brad!

Dacă aţi sesizat atmosfera de sărbătoare de la redacţia go4it, ei bine, aceasta nu se datorează (deocamdată) Crăciunului. De aproximativ o lună, avem un televizor de ultimă generaţie de la LG, un super-televizor mai bine zis. Şi nu, nu exagerăm, o să vedeţi imediat de ce. Televizorul la care am revăzut Avatar şi alte filme de Oscar este un LG Cinema 3D (LG 47LW650S), cu diagonală de 47 de inch şi rezoluţie Full HD.

LG Cinema 3D

Nu doar filmele ne-au distras de la muncă, ci şi facilităţile extra reunite sub grandioasa cupolă a Internetului. LG Cinema 3D are numeroase facilităţi „Smart”. Am pierdut vremea pe YouTube, unde ne-am uitat la clipuri 3D şi alte prostii, apoi am intrat pe Facebook să socializăm şi să spionăm (defect profesional, ce să facem). În poza de mai jos puteţi vedea toate funcţiile „Smart” ale acestui televizor.

Pentru conectarea la Internet, nu trebuie decât să bagi cablul de reţea în port-ul LAN şi să aştepţi finalizarea setărilor automate.

Am fi lenevit şi mai mult pe net, dar TV-ul LG Smart are un browser greoi şi fără suport Flash, iar controlul cu telecomanda este epuizant. Tastatura şi mouse-ul pe USB nu sunt suportate, dar poate un viitor update va include şi această facilitate deosebită. Televizorul caută singur pe net actualizările şi te anunţă când acestea sunt disponibile.

Lăsând la o parte perifericele de control, să spunem că LG Smart TV recunoaşte fără probleme memoriile externe (HDD-uri, stick-uri), de pe care rulează direct filme în format DVD, DivX, MKV şi MPEG4. Nu am stat să încercăm toate formatele posibile, important este că le recunoaşte pe cele mai populare.

LG Cinema 3D

Filmele HD şi Full HD rulează fluent şi se derulează la scenele dorite rapid, ceea ce înseamnă că televizorul are o platformă de procesare foarte potentă.

Cu o antenă DVB-T, am prins şi posturile HD transmise pe calea aerului (TVR HD, ProTV HD şi restul).

Calitatea imaginii este impecabilă, atât în modul clasic 2D cât şi atunci când priveşti la filme 3D. Pentru vizionarea 3D, aveţi în pachet cinci perechi de ochelari speciali (RealD Cinema) cu lentile polarizate. Unghiurile de vizibilitate sunt şi ele excelente, mulţumită unui panou IPS cu unghiuri 178/178 grade. Iluminarea LED contribuie la culorile vii şi la luminozitatea uniformă a suprafeţei, iar tratamentul anti-reflexii asigură o claritate impecabilă în orice condiţii de iluminare.

LG Cinema 3D

Cireaşa de pe tort se vrea a fi modulul de conversie 2D – 3D. Acesta promite să ne ofere o percepţie 3D asupra oricărui film sau oricărei imagini 2D, atunci când purtăm ochelarii evident. În practică, deşi se observă un pic adâncimea de câmp, ea este mult prea mică pentru a crea un efect de spaţialitate de care să te bucuri. Cel mai bine se vede la subtitrare, aceasta fiind destul de clar ieşită din planul bidimensional. Restul conţinutului nu poate fi bine diferenţiat 3D.

YouTube 3D Clip

Vizionarea conţinutului filmat special 3D este cu totul altceva. Aşa cum menţionam la începutul articolului, am revăzut Avatar 3D. Vreau să vă spun că eu, colegii, cât şi restul oamenilor care s-au perindat pe la redacţie, cu toţii am fost plăcut impresionaţi de cum se văd filmele 3D pe televizorul LG. Fără să exagerez, a fost cea mai plăcută experienţă 3D după IMAX. Mai mult decât atât, a fost pentru prima dată când nu am resimţit oboseala de după vizionare.

Ochelari 3D

Concluzie: Pentru cei care doresc un televizor cu adevărat deştept, LG Cinema 3D este o soluţie pe care o recomandăm cu căldură şi sinceritate. Nu e perfect, mai poate fi îmbunătăţit (suport pentru tastatură şi mouse wireless sau măcar un periferic special cu care să navigăm mai uşor prin meniu şi pe Internet), dar cât priveşte calitatea imaginii şi multitudinea de facilităţi este extraordinar. Ca o paranteză, există soluţii de control mai facil, prin intermediul unui smartphone Android / iPhone pe care instalezi aplicaţia LG TV Remote. Vezi mai jos demonstraţia video.

Modelul de faţă, LG 47LW650S, costă aproximativ 4600 de lei cu TVA. Este un cost pe care nu oricine şi-l permite, dar să nu uităm că avem de a face cu un televizor de 120 de cm, 3D şi cu facilităţi multimedia şi Internet.

LG Cinema 3D

Dacă doriţi alternative mai accesibile, puteţi opta pentru un model cu diagonală mai mică. Spre exemplu LG Smart TV-ul 3D de 42 de inch costă în jur de 3800 de lei. Dacă doriţi versiunea 3D de 42 inch fără Internet (non-Smart să-i spunem), economisiţi şi mai mult, aceasta din urmă comercializându-se la un preţ de 2850 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News