LG dezvoltă televizoare OLED care redau sunetul direct prin suprafața ecranului

04.01.2021
LG dezvoltă televizoare OLED care redau sunetul direct prin suprafața ecranului

Denumit Cinematic Sound, noul ecran LG pentru televizoare OLED prezintă și alte avantaje, precum curbură ajustabilă până la valoarea 1000R și optimizări pentru gaming.

Așteptat să fie prezentat oficial cu ocazia CES 2021, televizorul LG Cinematic Sound OLED (prescurtat CSO) va apărea ca o alternativă ceva mai performantă la noua gamă OLED cu ecran rulabil, cele din urmă punctând mai degrabă prin eleganță și aspectul inedit.

Deși au fost promovate pentru vizionarea oricărui tip de conținut, în realitate, televizoarele cu rată mare de curbură a ecranului au prins mult mai bine în rândul pasionaților de jocuri, care le apreciază pentru experiența cinematică obținută. În schimb, amatorii de filme preferă mai degrabă experiența apropiată sălii de cinema oferită de televizoarele cu ecran plat. Încercând să mulțumească ambele categorii de consumatori, LG a dezvoltat o nouă gamă de televizoare OLED care permit ajustarea curburii ecranului printr-o simplă apăsare de buton. Suplimentar, experiența în jocuri este augmentată cu suport pentru rate de refresh variabile (40-120Hz) și timp de răspuns 0.1ms, specific tehnologiei OLED. LG promite și alte dotări vizând îmbunătățirea confortului ochilor la utilizare prelungită, care probabil vor fi apreciate de gameri.

Întâlnită și la alți producători, tehnologia “in-display speakers” este implementată de LG sub denumirea Cinematic Sound. Adaptat pentru tehnologia OLED, sistemul de tip inductiv ia forma unei folii de 0.6mm grosime, capabilă să inducă vibrații sonore prin suprafața ecranului.

televizoare OLED

Probabil că, dacă va fi lansat comercial, noul televizor LG Cinematic Sound OLED cu diagonală de 48 inch va avea un preț pe măsura pretențiilor emise. Dar asta nu înseamnă că tehnologiile prezentate nu vor fi preluate și pe alte modele de televizoare LG, mai accesibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult