LG Flex este primul televizor cu ecran pliabil ajustabil, care devine plat la o apăsare de buton

01.09.2022
LG Flex este primul televizor cu ecran pliabil ajustabil, care devine plat la o apăsare de buton

Tehnologia OLED a făcut posibile telefoane și tablete pliabile, dar poate funcționa la fel de bine și pe nișa televizoarelor high-end, LG Flex oferind curbură ajustabilă a ecranului.

Deși arată bine, televizoarele curbate au o limitare despre care producătorii nu prea vorbesc: ecranul modelat cu o curbură fixă trebuie privit de la o distanță nu foarte mare și, preferabil direct din față. Așa se face că vizionarea cu prietenii sau întreaga familie as unui film pe televizorul tău curbat nu da o experiență de vizionare optimă pentru toată lume. De fapt, în afară de una-două persoane așezate direct în fața ecranului, nimeni nu se va bucura de experiența imersivă lăudată în pliantele publicitare. Ba chiar ar putea apărea și aste probleme, cum ar fi reflexii ale surselor de lumină din încăpere, amplificate de ecranul cu forma unei lupe.

Dar cum ar fi dacă ai putea avea un televizor curbat, al cărui ecran devine plat la o apăsare de buton. Sigur, cei mai cârcotași vor spune că ar fi mai ușor dacă ai cumpăra de la bun început televizorul plat, scutind o sumă nu tocmai mică de bani. În orice caz, LG Electronics pare că a găsit soluția pentru limitările televizoarelor curbate.

Denumit LG OLED Flex (LX3), televizorul cu diagonală 42 inch promite fidelitate 100% în privință reproducerii culorilor și vine cu un timp de răspuns de numai 0.1ms, sugerând că poate funcționa la fel de bine și ca monitor pentru consola sau PC-ul de gaming. Utilizatorii pot ajusta rapid curbura LX3 la una dintre cele două presetări disponibile folosind butonul dedicat de pe telecomandă sau pot schimba manual gradul de curbură în trepte de cinci procente pe 20 de niveluri diferite. În plus, ecranul LG OLED Flex poate fi înclinat până la +10 grade – 5 grade și are un suport reglabil pe înălțime – în sus sau în jos cu 140 de milimetri fiind potrivit atât pentru utilizare pe masa de birou, sau vizionarea din pat sau de pe canapea. Imaginea este redată la rezoluție 4K/120Hz, folosind interfață de conectare HDMI 2.1.

LX3 vine cu difuzoare frontale de 40 W, care ajută la îmbunătățirea experienței de joc sau vizionarea de filme.

Noul televizor LG Flex va fi expus la IFA 2022, prețul și disponibilitatea în magazine urmând să fie comunicate la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult