Nokia anunţă dezvoltarea de Smart TV-uri alături de două companii partenere

07.11.2019
Nokia anunţă dezvoltarea de Smart TV-uri alături de două companii partenere

În ultimii câţiva ani, din ce în ce mai multe companii cunoscute în special pentru dezvoltarea de dispozitive mobile au început să producă şi să vândă televizoare inteligente. Xiaomi a fost unul dintre primele branduri de telefoane care a lansat şi televizoare şi a fost urmat în ultima perioadă de companii preucm Huawei şi OnePlus. Nokia, acum cu o prezenţă consolidată pe piaţa mobilă, a anunţat un parteneriat cu compania Flipkart din India pentru lansarea unui Nokia Smart TV.

Se pare că cel puţin pentru moment, primul televizor inteligent de la Nokia va fi exclusiv dezvoltat pentru piaţa din India. Flipkart este cunoscut în special drept un magazin online în India, însă compania are şi capacitatea de a produce dispositive electronice. Astfel, Nokia va licenţia brandul său către Filpkart, care se va ocupa de întregul proces de dezvoltare, asamblare şi livrare către clienţi. Pe partea de sunet, Nokia va lucra alături de JBL.

Planul este ca televizoarele Nokia să fie disponibile prin intermediul platformei Flipkart, care are deja 200 de milioane de clienţi. Acestea ar trebui să iasă în evidenţă printr-o prezenţă mai vizibilă pe platformă, întrucât Flipkart se laudă cu faptul că a identificat necesităţile publicului din India.

„Flipkart, lider pe piaţa de e-commerce din India, va aduce pe piaţă primul Smart TV de până acum dezvoltat sub brandul Nokia. Ziua de astăzi marchează începutul unui nou capitol pentru Nokia într-o nouă categorie de produse. Şi unde am putea să începem mai bine decât în India, unde brandul nostru este de încredere pentru calitate, design şi rezistenţă. Flipkart înţelege nevoile şi comportamentul consumatorilor indieni şi prin puterea sa de a ajunge la mulţi dintre aceştia vom face televizoarele inteligente Nokia accesibile multora.”, a declarat Vipula Mehrotra, Vice Preşedinte al diviziei de Parteneriate de Brand în cadrul Nokia.

Momentan sunt slabe şanse ca aceste televizoare să fie lansate în afara Indiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult