Samsung a prezentat noua gamă de televizoare SUHD pentru anul 2016

15.01.2016
Samsung a prezentat noua gamă de televizoare SUHD pentru anul 2016

Samsung Electronics a prezentat la CES 2016 noua serie de televizoare SUHD, cuprinzând modele cu ecran curbat fără ramă, dispunând de tehnologie Quantum dot şi fidelitate îmbunătăţită a culorilor, obţinută folosind procesare pe 10 biţi pentru fiecare canal RGB.

Noile televizoare SUHD reprezintă una din realizările noastre importante în materie de inovaţie, care contează cel mai mult pentru utilizatorii noştri, pentru că oferă cea mai bună calitate a imaginii pentru acasă”, spune Hyun Suk Kim, preşedinte Visual Display Business pentru Samsung Electronics. „În 2016, mergem mai departe pentru a oferi o sinergie remarcabilă de design, inginerie şi artă.”

s  Samsung a prezentat noua gamă de televizoare SUHD pentru anul 2016

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta oferă o experienţă premium High Dynamic Range, cu un nivel superior de contrast şi luminozitate. Mai mult, noile modele integrează şi tehnologia Ultra Black, promiţând o mai bună calitate a imaginii reducând reflexiile cauzate de lumina ambiantă.

Samsung Smart TV 2016  – principalele facilităţi:

  • Noul Smart Hub – Samsung Smart Hub 2016 este dezvoltat astfel încât să le ofere utilizatorilor acces simplu la conţinutul favorit, într-un singur loc. Programe live, VOD (Video on demad), jocuri şi chiar meniul care apare pe ecran permite accesul la programele preferate imediat ce televizorul a fost deschis.
  • Telecomanda Samsung Smart Control – Noile Smart TV-uri Samsung elimină necesitatea de a folosi mai multe telecomenzi. Televizorul recunoaşte automat tipul de set-top-box, consolă, dispozitiv VOD sau sistem home theater conectat. Astfel, utilizatorul poate controla toate dispozitivele externe doar cu o singură telecomandă, fără niciun alt proces de instalare.
  • Gaming fără consolă – Utilizatorii au acces la cea mai realistă experienţă de gaming disponibilă pe un ecran de mari dimensiuni fără a avea nevoie de o consolă. Peste 500 de jocuri pot fi descărcate sau rulate direct pe Smart TV. Noile titluri PlayStationTMNow includ  Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins, The LEGO Movie şi multe altele.
  • Serviciul EXTRA – Apăsând butonul EXTRA disponibil pe telecomanda Samsung Smart Control, pe ecran sunt afişate informaţii care au legătură cu conţinutul afişat. Utilizatorii pot verifica profilele jucătorilor şi statistici în timpul transmisiunilor sportive, informaţii despre actorii din filmele preferate şi multe altele.
  • Smart View – Aplicaţia pentru mobil Samsung Smart View le oferă utilizatorilor posibilitatea de a împărtăşi instantaneu conţinut cu familia. Aplicaţia Smart View actualizată este acum compatibilă nu doar cu dispozitivele Samsung Galaxy, ci şi cu cele cu sistem de operare Andoid şi iOS şi computere cu sistem de operare Windows. Aplicaţii cunoscute, inclusiv Accuweather, Crackle, iHeartRatio, M-Go, Plex, Pluto.Tv UFC, Vimeo, YuppTV şi multe altele sunt de asemenea compatibile cu Smart View.
  • Mai mult acces la conţinut – Streaming-ul de filme UHD şi emisiuni TV prin platfomele Amazon, M-Go sau Netflix şi accesarea aplicaţiilor precum YouTube nu a fost nicând mai uşoară. Tehnologiile UHD dezvoltate de NeuLion vor permite streaming-ul live de evenimente sportive la calitate UHD. Utilizatorii pot conecta noul Blu-Ray Player HD prin portul HDMI (2.0) pentru acces la filme UHD cu tehnologia HDR. Accesul direct la programe live furnizate de Dish şi Time Warner este de asemenea simplificat.

Toate televizoare SUHD 2015 dispun de tehnologia IoT hub, dezvoltată de Samsung împreună cu Smart Things. SUHD TV-ul se poate conecta şi poate controla peste 200 de dispozitive compatibile cu Smart Things – fie că vrei să vezi cine sună la uşă, să încui uşa sau să închizi lumina, totul din faţa ecranului.

Totodată, noile funcţii îmbunătăţesc experienţa de divertisment oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să programeze anumite setări pentru vizionarea de filme, să activeze sound bar-ul şi sistemul surround în timp ce urmăresc un anumit conţinut pe TV – redefinind conceptul „smart”. Pentru compatibilitate integrală cu dispozitivele SmartThings este necesar adaptorul USB SmartThings Extend.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult