Samsung anunță S95B, primul său televizor OLED din ultimii 10 ani

18.03.2022
Samsung anunță S95B, primul său televizor OLED din ultimii 10 ani

Samsung a anunțat la începutul anului noile sale televizoare Neo QLED, cât și noi modele actualizate din gama de televizoare Lifestyle, însă abia acum acestea vor ajunge pe piață. O surpriză neașteptată de la Samsung este însă televizorul său OLED, S95B, primul de acest gen din ultimii aproape 10 ani, bazat pe noua tehnologie proprietară QD-OLED. Chiar dacă Samsung Display este singurul producător de astfel de paneluri, Samsung nu a fost prima companie care a anunțat un astfel de televizor.

Samsung a anunțat oficial televizorul S95B, bazat pe noile sale paneluri QD-OLED

Anterior, doar Sony a mai anunțat un televizor QD-OLED, modelul A95K, care a debutat la CES, iar faptul că Samsung nu a făcut un anunț la respectivul eveniment sugera că nu vom vedea un astfel de model în 2022. Totuși, Samsung anunță noul televizor S95B în variante cu panel de 55 și 65”, care este deja pregătit pentru lansare în luna aprilie, odată cu restul seriei de televizoare din 2022.

Samsung pare să fie în continuare un susținător al tehnologiei Neo QLED, integrând-o astfel în cele mai performante și mai scumpe televizoare ale sale, precum cele cu rezoluție 8K, însă spune că dorește să ofere și flexibilitate și noi posibilități de alegere utilizatorilor.

Chiar dacă S95B este livrat cu un panel QD-OLED, acesta va beneficia de toate tehnologiile Samsung pe care le regăsim și pe QLED-uri: procesorul Neural Quantum 4K, Object Tracking Sound, Q-Symphony cu Dolby Atmos și platforma software smart Tizen. Ce primește acest model în comparație cu alte OLED-uri din piață este un „amplificator de luminozitate”, care permite detalii mai luminoase în utilizare, care se traduce, cel mai probabil într-un radiator instalat pe spatele panelului.

Ce nu oferă Samsung în raport cu acest model este o fișă tehnică mai clară. Nu știm cât de înaltă este luminozitatea, nu a vorbit deloc despre riscul de burn-in și nici despre capabilitățile de gaming ale acestui televizor. Cel mai probabil, performanța va fi comparabilă cu cea a modelelor QLED (HDMI 2.1, 120 Hz, VRR, etc.), dar rămâne să vedem televizorul în „libertate” să putem confirma asta.

Anunțul a fost făcut odată cu confirmarea disponibilității televizoarelor Neo QLED 8K, The Frame, The Serif și The Sero în magazine, lansare programată tot pentru luna aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult