Sony dezvăluie noua gamă de televizoare 4K HDR, cu ecrane OLED şi LCD

10.01.2018
Sony dezvăluie noua gamă de televizoare 4K HDR, cu ecrane OLED şi LCD

Sony a prezentat noua serie de televizoare 4K HDR OLED, încadrate la gama premium. Seria BRAVIA OLED A1 foloseşte designul One Slate, îmbinând calitatea imaginii oferită de ecranul cu tehnologie OLED şi tehnologia Acoustic Surface, care permite redarea sunetului direct din ecran. Parte din gama BRAVIA OLED noua serie AF8 beneficiază de procesorul Sony 4K HDR Extreme şi tehnologia Acoustic Surface.

Sony a extins şi gama de televizoare LCD, adăugând în ofertă noi modele premium 4K HDR. Gama XF90 este echipată cu procesorul X1 Extreme şi acoperă diagonale de 75’’, 65’’, 55’’ şi 49’’.

Pe măsură ce dimensiunea ecranului se măreşte, poate fi observat mai uşor efectul motion blur, în special în cazul scenelor care redau imagini care se derulează cu viteză mare. Gama XF90 rezolvă problema neclarităţii folosind tehnologia X-Motion Clarity şi algoritmul Sony de dimming direct din panoul LED.

Gama XF900 are un design compatibil cu noua bară de sunet Dolby Atmos, HT-XF9000. Combinaţia dintre gama XF90 şi HT-XF9000 creează în locuinţe o atmosferă similară cu cea de la cinematograf.

Atât gama AF8, cât şi XF90 sunt compatibile cu Dolby Vision, formatul HDR al Laboratoarelor Dolby.

Noile serii de televizoare Sony, XF85 şi XF80 4K HDR vor fi disponibile din 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult