Cel mai avansat rucsac din lume are cameră de supraveghere și GPS

24.08.2021
Cel mai avansat rucsac din lume are cameră de supraveghere și GPS

O firmă a prezentat Seeon 180°, un rucsac avansat care include cameră de supraveghere, modul GPS și senzor de mișcare. Dispozitivul este capabil să trimită coordonatele geografice ale utilizatorului, în caz de urgență, către o persoană de contact sau mai multe.

Rucsacul include chiar și panouri solare pentru încărcarea power bank-ului încorporat, cu capacitate de 20.000 mAh. Acesta poate fi folosit inclusiv pentru încărcarea gadgeturilor.

Mai mult, Seeon 180° include lumini care se pot aprinde automat în zonele întunecate.

Camera de supraveghere este discretă și filmează la rezoluție Full HD. Aceasta „scanează” mereu ce se află în spatele celui care poartă rucsacul, iar senzorul de mișcare poate estima viteza obiectelor care se apropie, dar și mișcările. În cazul în care detectează ceva suspect, camera trimite alerte pe telefon.

Un rucsac inteligent

Toate funcțiile inteligente ale rucsacului sunt controlate de un mic computer, cu procesor ARM, înglobat de Seeon 180°. În cazul în care dispozitivul este furat, senzorul GPS permite găsirea acestuia.

Toate caracteristicile rucsacului pot fi accesate din aplicația dedicată.

În compartimentul principal există spații dedicate pentru laptop și tabletă. Sunt disponibile, totodată, mai multe buzunare interioare și exterioare. Fermoarele izolate nu permit apei să intre în interior.

Seeon 180° poate fi precomandat pe platforma de crowdfunding Kickstarter, la prețul promoțional de 200 de euro.

CITEȘTE ȘI:

O rulotă pentru mașini electrice vine cu baterie suplimentară de 75 kWh

Prima mașină integral electrică a cărei baterie se încarcă fără cablu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult