Oppo anunță Find X3 Pro, flagship-ul său cu design ciudat pentru anul 2021

11.03.2021

Oppo a anunțat flagship-ul său pentru anul 2021, modelul Find X3 Pro, echipat cu cel mai performant hardware de pe piață. Acesta intră în concurență directă cu alternativele de la Apple și Samsung, precum Galaxy S21 Ultra sau iPhone 12 Pro Max și vine cu multe dintre aceleași promisiuni precum acestea. Ce scoate în evidență acest model este un design diferit pentru capacul de pe spate, un ecran rapid de rezoluție înaltă și un sistem de camere foarte avansat.

Oppo Find X3 Pro are un capac ciudat pe spate și o configurație hardware de top

Capacul de sticlă de pe spate este imediat familiar, dar totodată ciudat. Este familiar deoarece folosește o configurație în oglindă față de cea de pe seriile iPhone 11 și 12, cu trei obiective orientate într-o formă triunghiulară, dar ciudat, pentru că are o formă neobișnuită, cu un modul ieșit în relief curbat direct din sticlă, fără un decupaj în acea zonă.

Configurația hardware este similară cu ceea ce se zvonea deja. Avem parte de un ecran de 6,7” cu rezoluție QHD+ și refresh variabil de la 5 la 120 Hz. Ecranul LTPO este similar cu cele folosite de Samsung pe seria Galaxy S21, însă cu posibilitatea de a coborî mai mult în frecvență, pentru un consum și mai mic de energie atunci când ecranul afișează imagini statice.

Oppo Find X3 Pro

Chipset-ul Snapdragon 888 este nelipsit, alături de 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Oppo a fost una dintre companiile care a oferit pentru prima dată încărcare la peste 60W, iar Find X3 continuă în această direcție, cu un încărcător de 65W în pachet. Acumulatorul de 4.500 mAh ar trebui să se încarce complet în 30 de minute, cu 40% în doar 10 minute pentru cei care se grăbesc. Totodată, încărcarea wireless poate fi realizată la putere de 30W cu încărcătorul proprietar Oppo.

Camera foto include un obiectiv „macro” mai special

Camerele foto sunt desigur importante pentru acest model. Avem de a face cu doi senzori IMX766 de la Sony de 50 megapixeli: unul pentru camera principală (f/1.8) și unul pentru ultrawide (f/2.2). Camera principală este stabilizată optic și digital și are un sistem de focalizare All Pixel, pe întreaga suprafață. Cea de-a treia cameră este o cameră cu zoom optic 2x și 5x hibrid, de 13 megapixeli f/2.4. În cele din urmă, telefonul include un senzor de 3 megapixeli pentru o cameră macro. Cei de la Oppo spun că aceasta ar echivala cu un zoom 60x pentru fotografie de la distanță foarte mică de subiect. Camera frontală este însă mai puțin impresionantă, cu un senzor de 32 megapixeli.

Oppo Find X3 Pro camera

Alte caracteristici importante pentru acest model ar fi conectivitatea 5G cu ambele tipuri de rețea: sub-6GHz și mmWave. Apoi avem Bluetooth 5.2 și Wi-Fi 6E, cât și compatibilitate cu viteze de transfer USB 3.1 pe port-ul USB Type-C. Nu în ultimul rând, difuzoarele stereo sunt certificate Dolby Atmos.

Oppo Find X3 Pro se lansează în două variante de culoare: Gloss Black și Blue Matte pe data de 30 martie, la un preț de 1.149 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult